Vi hade inte så mycket pärlsocker hemma.

Så vi beslöt att ta vad vi hade och göra det bästa av det.. Minimannen mortlade ett strössel fint fint. Och så blandade vi med sötta pluttar och pärlsocker. Det blev alldeles fantastiskt fint och pastelligt ju!

Så står vi där tillsammans.

Sixten måttar och häller, hivar i lite extra av det han tycker verkar behövas. Typ vaniljsocker. Vi står i tystnad. Ja, så mycket tystnad det kan vara när han och jag är nära varandra… någon sekund i alla fall. Så säger han; ”Mamma vad det är härligt att baka här med dig. Vad det är bra att ha dig som vän”..

Sen undrar han om han får sitta på bordet vid rullandet sedan. Såklart han fick.

Jag får såklart fladdrigt Mammahjärta.

Som om jag inte hade det redan innan. Sista dagen med en treårig Miniman i huset idag, ju.

Att fylla 1 år är stort. 2 och 3 också, såklart. Men då har det ändå känts lite lugnare på något vis…som att lugn Emmeli han är fortfarande liten. Typ bäbis. Lugn. 

 Nu fyller LITEN 4 ÅR och det känns så himla stort. Som alltid med tiden som är som den är…solklart att S ska fylla fyra, på samma vis som det känns smågalet att fyra år kan gå så fort.

Bästa fyra åren i livet.

Jag är så oändligt tacksam som får vara med på denna resa. Livet. Tillsammans med dom där två små och deras pappa. Känner mig rörd och tacksam och väldigt, väldigt nöjd. Nöjd, över att jag njuter så och känner att jag tar till vara på denna tid i livet så som jag allra högst önskar. Njuter. Men det är inte alltid lät genom hela dagarna. O, nej.. ibland är det nu-drar-mamma-till-Hawaii-en-stund-känsla. Men för det allra, allra mesta är det fantastiskt. Och att få vara Mamma är sannerligen en ynnest. 

Vår Miniman har fått gissningar om 4 och 5 år jagvetinte hur länge, antagligen mycket för pratet.. så nu är det väl bara så rätt det kan bli nu då. En faslig snits hade han på att strössla bollarna. Och det var hans hjärna som lärt honom det. Så var det med det.

Godaste lilla kalasbollen i stor uppsättning. Check!

Så himmelens mysig dag tillsammans idag. Med mina älskade stjärnor. Vi har teamat (och icke teamat). Småttingar har byggt koja, busat, syskontjivats, myst i Finfotöljen framför barnprogram. Och jag har fejat i hemmet och gjort det smutstvättfritt och skinande rent. Himla härligt och en high five med mig själv..! Och så den där chokladiga, världstrevliga stunden. Nu är det kväll. Senare, efter småttingar somnat, ska jag och mannen slå in paket och ha han-och-jag-kväll. Jag kommer säkert gråta ännu en skvätt innan natten är här. Med det är kärlekstårar, det är alla i hemmet införstådda med.

Pasteller, Fladdriga Mammahjärtan. Och Livet. Liksom.

 

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4