(Inlägget innehåller en reklamlänk)

Äppeltider!

Och vilket äppelår det är. Så konstigt det har känts att inte ha varit ute i skogen och plockat hallon och blåbär, i vanlig ordning. Men äpplen, det finns det i massor. Goda är dom också. Från det där stora, stora äppelträdet. Som är hur gammalt som helst. Ett Sävstaholm.

Förutom att kunna lyxa och plocka sig ett äpple till fruktstunden. Tycker vi ju om att göra äppelmos. Äta, framförallt. Äppelkaka och äppelpaj är ju gudomligt också. Ska nog prova göra efter något nytt oprovat recept, i helgen kanske.

Tills jag har något nytt att dela med mig av får ni ett par favvisrecept här nedan;

Den Godaste Äppelkakan!

Min absoluta favorit. Med mandelmassa i. Och massa goda nötter. Förstås den hemgjorda vaniljvispen till(som är hur enkel som helst att göra och vansinnigt god!). Recepten hittar ni HÄR. 

Storans Äppelpaj!

Jag är så himla svag för varma efterrätter till gräddig vaniljglass. Den här pajen gillar jag. Massor. Inte brist på smör har den heller, vilket jag också älskar. Men man kan nog minsta lite på den mängden om man har lust med det. Receptet på denna knäckiga äppelpaj finns HÄR.

 

Något så enkelt och så gott, är ju också att göra äppelringar, äppeltärningar, äppelchips.. ja, vilket format du nu önskar. HÄR finns beskrivning av det.

Igår torkade vi en plåt och gjorde Äppelchips, jag och barnen. Det är ju så himla mysigt och enkelt bara. Och så blir dom sådär lagom sega och goda.

Istället för att använda ugnen, som vi gjorde, kan man förstås använda sig av en sån där fiffig frukt- och svamptork. Fann en till kampanjpris hos Ellos. Hur bra som helst. Ni hittar torken HÄR!

 

Nu är det torsdagkväll.

Skrållan sover sedan flera timmar.. trots hammarslagen från Snickarmannen, väggen bredvid henne. Trött tjej, mao. S är Storebrorsvaken och gosar med sin Lillebror. Den där Minimannen, alltså. Han som just uttryckte sig att Sallekatten är ”så söt sin blick” samt att ”Bertil är vårt liv, mamma”.. så himmelens kär i sin Lillebror. Och jag är så himmelens kär i dom. Alla tre skatterna.

Ok. Snart, snart krypa ner i den där renbäddade Storsängen. Längtar omåttligt.

Hoppas att ni har haft en god torsdag!

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4