Ok. Höstmörkret. På väg. Mer och mer. Viktigt att vi fyller på med god energi. Viktigt alltid, förstås. Men jag upplever att det nu och några månader framåt är som trögast att träna, men på samma gång behöver jag det så.

En promenad. En springtur. Med eller utan småttingar. Ett gympapass.. tabata, styrka, hög puls varvat med syriga muskler eller fokus åt det ena eller andra hållet. Det spelar ingen roll, egentligen. Bara jag får min beskärda del av motion, så mår jag så gott och orkar så bra.

Jag mår så bra av att träna. 30 minuter av mina 24 dygnstimmar och jag är som om (ja oftast i alla fall) jag varit på ett par, tre återhämtningsdygn på raken. Och nej, jag motionerar inte varje dag, men vill och försöker hålla mig till att röra på mig på olika sätt mestadels av veckans dagar. 

Idag gympades det inomhus. Och jag lovade er som glimtade på instastories, att posta lilla gympapasset till er. Har provat ett nytt upplägg nu ett par gånger och gillar det. Vi kan kalla det….

-30 minuter Höstgympa!

30 minuter rörelse. Kondition och styrka blandat. Tänk passet i tre block;

Block 1. Uppvärmning. 10 minuter. RÖR DIG!!! Inte svårare än så. Låt känslan och fantasin (och musiken!) styra dig. Upphopp, högaknän, spring på stället, småjogga, gör ett par utfallshopp, fortsätt småjogga, dansa järnet ett slag, gör fem djupa grodhopp, boxas, hoppsa-steg och så vidare. Håll dig i rörelse hela tiden och gör dig varm i hela kroppen. (Det här är perfekt om du är småttingförälder också, mina barn ser det här som roligaste leken!)

Block 2. Styrka. 3 övningar. 10 repetitioner per övning= ett varv. Gör 4-6 varv, med den vila du behöver emellan övningar/varv. Gärna så lite vila som möjligt, ingen fara om pulsen är hög!

Idag valde jag; Armhävningar, rygglyft och fällkniven (kika HÄR om du undrar hur den ser ut). Välj övningar utefter DIG. Väljer du armhävningar, gör dom på tå eller knä. Båda är hur bra som helst. Gör inget som känns tokigt eller gör ont på dumt vis. Mjölksyra är en sak, men ja, ni förstår!

Block 3. Pulsfinal in i mål! 

Titta på klockan, du ska ta dig i mål på sammanlagt 30 minuter. Nu gör du precis som i början av passet; RÖR DIG! Men låt dig nu få upp pulsen högre än då. Jag gjorde såhär; småjoggade, hoppade 10 utfall, hoppade 10 grodhopp, småjoggade. Och lät det bli mitt pulsfinalvarv, som jag gjorde om och om igen tills klockan ringde och svetten lackade.  

 

Andas. Pusta ut. Klappa dig själv på axeln, för att du gett dig själv 30 goda minuter av god rörelse!

Lycka till! Och ha det så gott så hörs vi snart igen!

Lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4