(Inlägget innehåller en reklamlänk!)Den ena ljuvliga dagen efter den andra.

Och vi har haft den sista aprilhelgen för året. Den ligger som bomull i magen.

Vi tog ledigt för andra helgen i rad, från renoveringsjobb. Och har bara, bara njutit av att mestadels påta tillsammans ute på älskade gården hela familjen tillsammans.

Ätit grillat till middag, förstås.

Gympat hemma och sprungit bland höga kusten-vackra vyer.

Ätit glass nere i byn samt strosat på loppis. Själagott bådeock!

… från loppisen fick jag med mig några glasasietter och en så söt vas på fot. Perfekta gå-bort-presenter till en älskad!

Och boken. Boken! (Ni hittar den HÄR)

Den har jag unnat mig själv och ser så fram emot att få prova receptet, ett efter ett.

En prick lika bok hamnade även i en utav mors födelsedagspresenter..

…. för till lördagkvällen gjorde vi oss kalasfina hela familjen och susade iväg för kalaskväll i Mäjadalen. Där firade vi både systersonen och lilla mor. En underbar kväll!

Veckan avslutades med än mer hjärtegott.

Små kära bestyr. Som att fortsätta kratta, låta luktärterna sola sig samt kånka in ett gammalt skåp.

Juni flyttade in i skåpet på en gång.

Min tanke är att ha det som litet linneskåp nu när vi rivit det plastbygda och gjort plats för nya trappan som komma skall.

Viss plant skolades om. Luktärterna knipsades av en liten bit.. och det gjorde lika ont som vanligt, i kroppen. Men, små liven blir än starkare.

Vi har varit idoga och arbetssamma, så som vi gillar det. Då är pauserna också helt ohyggligt härliga. Särskilt pauser med ammemys.

Är så lycklig över att B är lika kär i amningen som jag är. Vårt alldeles egna mys där ingen av oss verkar ha den minsta tanke på att trappa ner ett endaste dugg.

Det är fasligt mycket att upptäcka nu. Livet. Våren. Varma jorden. Blommorna. Han är så gullig där han far fram. Så fokuserad och full av liv och bus.

Ett litet arbetslag i bild!

Och där, i lite skymundan; Två gullungar och deras fräsiga mormor som hoppade studsis och samtliga tjöt av skratt.

Så himla mysigt att barnen bara kan ringa ett litet samtal och säga ”Kan ni komma hit och fika Mormor och Morfar?”.. och så kommer dom, dom där två människorna som jag älskar till månen och tillbaka.

En ynnest att få bo såhär, nära hjärtenära.

Till sist blev det söndagkväll och småplanten fick bäddas om inne i Gårdshuset och inne i gamla gården somnade nybadade småttingar en efter en, tätt följt av sina päron. En sån själagod helg från början till slut.

Vi tar måndag, med känslan av att det ju snart är lyxig tillsammanstid igen.

Hoppas att ni har haft en god helg och är peppade på en ny vecka!

Jag tänkte fylla min med massa älskat hemmamammaliv, förstås. Också tandisbesök, rabattplanerande, valborgsfirande, springa min nya runda, sända er hälsningar om sånt ni önskat läsa om och så har jag ett så fint samarbete i slutet av veckan, som berättar om en stor investering jag gjorde för ett litet tag sedan.. som jag är alldeles ohyggligt kär i. Mer om det under veckan alltså!

 

Önskar er en god, god start på denna vecka där vi njuter sista dagarna av april och alldeles snart säger välkommen maj.. kära hjärtanes, tiden nu gör mig vimmelkantig! Nipprig, liksom. Jag morgonammade min bäbis när han fortfarande sov, lät han snusa vidare bredvid syskon och skäggig pappa. Själv vimsade jag upp, letade fram kläder och tog mig ut på den vackraste morgonrundan jag kunde tänka mig. Med fågelsång, längs spegelblankt hav och så landa hemma, bland alldeles nyvakna älsklingar. Storslaget!

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4