Med sommaren kvar i både själ, skog och mark och samtidigt med känslan av djupare andetag, högre luft och lugnet i naturens skiftande. Från sommariver till höstlugn. Augusti blev september. Det här är en god tid, tycker jag.

Med vinbärsbuskarna dignande blir jag alltid så inspirerad. Har provat ett nytt recept och denna kaka var fantastiskt god. Välj vilka vinbär du vill och njut sedan av något sensommar-och-ny-höst-gott!

Mandelkaka med vinbär!

 

Du behöver: 

5 ägg

3 dl strösocker

150 gram riven mandelmassa

4 dl vetemjöl

2 tsk färdigmalen/nystött kardemumma

1 tsk bakpulver

4 dl vinbär , jag valde svarta vinbär

ca 50 gram smör

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
  3. Vänd ner den rivna mandelmassan i smeten
  4. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma
  5. Vänd ner mjölblandningen i smeten
  6. Häll smeten i en bakplåtspapperklädd form, ca 24 cm i diameter.
  7. Strö vinbären över smeten och tryck ner dom lätt med en sked
  8. Hyvla över smöret så att det täcker kakan
  9. Grädda kakan i 200 grader mitt i ugnen i cira 45 minuter
  10. Känn med sticka om kakan är klar. Täck med folie om det ser ut att behövas!
  11. Låt kakan svalna innan du försiktigt tar den ur formen. Pudra med lite florsocker innan servering, vetja! En klick grädde skadar ej heller…! Mums!

 

God septembersöndag önskas er härifrån Drömgården!

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4