Ett enkelt och höstgott middagstips kommer här! Världscharmigt nu också, i septembertider, att gå ut på gården och plocka äpplen (eller kanske få av snäll granne?) till grytan!

Kycklinggryta med dragon och äpple!

Ingredienser:

4 port ris (eller annat gryn)

1 gul lök

2 äpplen

ca 600-700 g strimlad kycklingfilé

1 msk olja

salt och peppar

3 dl äppeldryck (ciderkaraktär)

1 kruka dragon, eller en rejäl strössling av torkad dragon

2-3 dl vispgrädde

2 tsk majsstärkelse

150 g haricots verts

Gör såhär:

  1. Koka riset enligt anvisningen på din förpackning.
  2. Skala löken, skär den och äpplet i klyftor. Skär bort kärnhuset från klyftorna på äpplena.
  3. Bryn kyckling, lök och äpple i olja i en gryta (gärna gjutjärn!). Krydda med salt och peppar.
  4. Häll i äppeldrycken och låt koka några minuter.
  5. Hacka dragonen.
  6. Blanda grädde med majsstärkelse. Häll ner grädde och dragon i kastrullen under omrörning. Låt sjuda ca 5 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Medan grytan puttrar, fräser du haricoverts i en stekpanna.
  9. Servera grytan med ris, bönor och sallad.

Smaklig spis!

Nu väntar tisdagkvällen här hemma!

Dagen har varit väldans härlig. Vardagsmys när det är som bäst liksom. Jag har sprungit en tur med minsta barnen i vagnen. När Lillebroren sov kvistade jag och Juni in på loppisen och shoppade loss. Så har vi bakat snabbaste limpan och bjudit precis-hemkommen-från-föris-Storebror på världsgott mellis. Utelek under eftermiddagen sedan, i både regn och sol. Oerhört vackert. Septemberdagar. Hoppas att ni haft en god tisdag, på skolan, jobbet, hemmavid eller varsom. <3

Vi hörs snart igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4