(Inlägget innehåller reklamlänkar för Adlibris)

Där pågick en utav adventsveckans ivriga nattastökande timmar. Bland det mysigaste jag kan tänka mig! Nattastöka. När alla sover gott. Ljusen brinner. Det är ljuvligt tyst. Och där i bland, sitter jag.. Den här veckan har sannerligen ”Adventsfixarpatrullen” varit framme. Och vissa saker bara gåår ju inte att kombinera med barnen… som den där överraskningen ovan. Barnens Adventskalender.

Där i natten satt jag och slog in små paket med mycket genomtänkt innehåll. Som var sitt tärnljus inför lucia. Loppade sådana, för typ 10 kronor styck. Perfekt ju!

 

Barnens adventskalender är nästan, nästan klar. Jag tänkte smygfixa den färdigt under dagen, så dom stiger upp till första decemberdagen imorn, och ser hela alltet.

Den här traditionen bär jag med mig hemifrån. Minns den som så himla mysig. Vill föra den vidare, till mina barn, på mitt sätt.

Kalendern fylls inte enbart med en massa paketpaket..även mysigt Familjehittepå. Lördagschoklad. Pepparkakshuspyssel. Och den luckan jag längtar mest efter.. är nr 23… men vi tar en kik på några av pryttlarna;

-Mysigt tidsfördriv i varsin pysselbok som jag fann till halva priset, mycket bra.

”Min lilla pysselbok med klistermärken”, till Juni.

Finns HÄR.

Där kan hon klä på Julia bäst hon vill, så passande med tanke på våra klädbestyr här hemma med lilla Juniflickan.

Och Minimannen, får en pysselbok som passar honom..

”Julpyssel! -Rita, sudda, rita på nytt!”.

Finns HÄR

Jag försöker hänga med på vad han är nyfiken på. Nu vill han räkna. För ett år sedan skrev han alla bokstäver hejvilt, ville skriva mest hela tiden. Nu är det ”det kan jag redan-grej”.. Ä-mm-iii-l-i, Hörde jag honom en dag. Han stavade sin mammas namn, förstår ni. Alltså, gullvännen.

Att tycka om att räkna gör att hans matte-älskande-pappa lyser i ögonen. Nöjda är dom, så fort dom kommer på att dom kan koppla livet till matematik. Som när vi väger upp smör i bakandet, eller räknar kaffemåtten, eller när vi mäter i renoveringen eller räknar hur många pluggar som behövs för att S ska kunna bygga den ”maskin” han tänkt av sina bygg-grejer.

Livet är ju inte indelat i boxar… lärandet blir ju som roligast när man kan koppla saker till verkligheten och känna att man har nytta av det, visst? Då går det liksom så mycket mer av sig självt..
Sidospår från fröken..

Varsin söt liten nattlampa i form av en kanin från Flying tiger.

 HÄR finns liknande, så himla söt också.

En julig bok. Den får dom hela trion tillsammans, på Första Advent.
Pettson får julbesök finner ni HÄR

Förra året fick barnen den HÄR juleboken som är helt fantastiskt mysig. Den ligger vi och lyssnar till hela familjen om kvällarna nu. Ett riktigt, riktigt toppentips från mig till er!

 

Oh, vilken adventsstökarvecka, alltså..

Från tidiga morgonen till sena sena natten. Jag har riktigt låtit mig gottas i adventsfix. Här har pysslats och bakats och pyntats och bundits krans, slagit in småpaket till, nästan, fördärvat.. och sent i natt var hela hemmet skurat och doftade linoljesåpa. Lampkronan skinande, trasmattor tvättade, stjärnor och stakar i alla fönster, var sak på sin plats, fejat i varje hörn. Å.

Vi vaknar mjukt bland juliga sänglinnen, till fredag, i ett älskat adventshem!

Barnen tycker stjärnorna är så fina. Jag håller så med dom.

Idag är planen att vila oss efter en mycket flitig vecka. Och bara mysa runt här i vårt adventshem.

 

Önskar er en finfin fredag!

 

Lillafrun