Om drömgårdsliv 

Inte perfekt eller så, här skapar vi vårt

-Drömgårdsliv.

Jag som skriver heter Emmeli, är alldeles snart 29 år och mamma till våra tre små.

Det här är inte platsen, hemmet eller familjen där allt är perfekt. Det är inte det ordet ”dröm” syftar till. Ordet dröm är det symboliska ordet för vad vi skapar här. Vår Dröm. På gamla gården i norr, mitt i höga kusten. Platsen som vi blev störtförälskade i och kämpade för att kunna köpa, som två 24-åringar. Den drömmen blev sann och sedan dess lever vi vårt Drömgårdsliv här.

Jag, HemmaMamman. Dom tre barnen. Brandis- Snickar- och Huskonstruktörsmannen, M. Och så kattpojkarna, förstås.

På gamla gården här i norr, med skavanker och hejdlöst med törst efter tid och omhändertagande. Bland älsklingar små. Vardagspussel. Små och stora bekymmer. Livsbetraktelser. Livet, högt och lågt.  Här får ni mina tankar, och kanske blir ni smittade? Av att skapa sig så bra dagar vi bara kan, utifrån dom val och möjligheter var en av oss har? Vissa saker kan vi inte påverka. Men mycket. Och det, är vad vi bör lägga fokus på, tänker jag..

Jag vill fylla mina dagar med liv. Som får mig och min familj att må bra. Jag vill göra val, gjorda utifrån oss. Val som är bra för oss och inte gjorda ”bara för att”. Till mångt och mycket är vi skapare av våra liv. Och jag hoppas kunna inspirera dig, att göra detsamma. Jag på mitt sätt. Och du på ditt.

Här delar jag med mig till dig…

Påminnelsen om att andas djupt, dofta liljekonvalj eller daggvåt septemberåker . Visar något jag fångat med kameran, en vardagsglimt, en ros i blom eller annat jag uppelever självgott och väljer att lägga fokus på. 

Vägen från att fundera på att våga så det där fröet, till att faktiskt kunna plocka blombuketten där utifrån vår alldeles egna trädgård. Symboliskt och bra, för vad än vi tar oss för i livet.. -vi måste ju våga, för att vinna!

Att välja att kliva över tröskeln och ut i friska luften, tjava en promenad, andas skogsluft eller kanske prova något utav gympapassen i kategorin ”tips för träningspass!”? Att röra på sig, för att må bra.

Kanske blir du nyfiken på att baka det där brödet jag visar? Recept finns i massor under kategorin ”Recept”, med underkategorier för allt från småkakor, tårtor, matbröd till middagsmat.

Möjligen är du också mitt i renovering och tycker att det både är härligt att läsa och se arbetet hos några andra och kanske får du också tips om både material, någon färgkod eller tillvägagångssätt..

Kanske visar jag en pryl eller ett klädplagg jag tycker om, och tipsar vidare till dig.

Eller så kikar du bara in här och pustar ut över att läsa att det finns flugskit på våra fönster också, att tvätten hängt ute i jagvetintehurmånga dagar, att jag känner mig trött och skör för ett slag. För att jag är människa. Precis som du. Stark och skör, på samma gång.

Jag väljer lycka i alla lägen jag kan. Har tacksamhet som livets grundfundament. Och den solen, vill jag dela med er.

Välkommen hit till oss på Drömgården.

Inte perfekt eller så,

men här lever vi vårt Drömgårdsliv.

Vår dröm.

Du kan skapa din, du med. Följ oss också på instagram (@dromgardsliv) och ta del av precis-nu-stunder genom instagram stories, vetja!

/Emmeli

G-VMBJT57ZE4