Det börjar dra ihop sig nu.

IMG_9245

För första gången på hela graviditeten så känns det som att vi börjar närma oss, på riktigt liksom. Vi snackar inte längre tredjedelar, trimestrar, tio veckor hit och månader dit. Vi kliver imorn in i februari månad och med det, närmar vi oss det efterlängtade datumet i början på mars. 

Det är mycket som klickas hem, kommer i stora och små paket på posten och massor som springs i affärerna för. Senaste kvällarna har jag suttit och surfat sängkläder för spjälsäng. Jag ville ha något vitt, som var supermjukt i kvalitén och med en spetsdetalj rakt över påslakanet. Hur jag än skrev in orden på google så fann jag inte det jag sökte. Så igår, kring lunch, innan jag och vännen skulle sticka iväg ner på stan, så sa jag Äsch, jag kan sy ett. Det är ju baaara att köpa vitt tyg och spets och sen är det klarrt!

Ringde ivrigt mannen och berättade om min idé. Han fnös till i telefonen och jag hörde att det var ett skratt han försökte hålla inne på. Något jag hade kunnat skriva i den där listan häromdagen, som punkt 19…Jag kan inte sy. På symaskin alltså. Min syslöjdslärare på högstadiet såg alltid bekymrad ut när hon kom till min plats och skulle hjälpa mig… där jag satt med nålen på ena sidan tumnageln och tråden på den andra och dom stackars sömmar jag lyckas sy, var så sneda att det inte liknade någonting. Jag ville helt enkelt inte. Och vill man inte, då går det inte. 

Men igår hade jag bestämt mig. Även om jag hade i bakhuvudet att M får sy. När han flyttade in i sin lya, tillsammans med bästa kompisarna, under gymnasiet. Då var det han som sydde gardinerna. Och av tyget som blev kvar sydde han kuddfodral. Alltså…. mest störande men samtidigt så gulligt så jag smäller av.

Äsch, jag kan inte dra på det längre. Det sket sig i alla fall. Jag hade gett upp redan under orden Köp tyg så du har några centimeter till sömnsmån och blablalbalbla. När vi ramlade in på Hemtex så låg det ju där. Det perfekta bäddsetet.

IMG_9243

Vitt och med den där spetsdetaljen jag fantiserat om. Och filten är hemklickad ifrån Jollyroom och är i den perfekta ljusblå färgen. Den som matchar vårt överkast, ton i ton. Gissssa om jag längtar efter att få bädda om det lilla livet i allt det mjuka, vita och fluffiga!

IMG_9270

Att förbereda för en efterlängtad. Jag njuter.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4