Tre Gringos. Det är så vi kallar oss.

Järngänget. Bästa trion. Lilla familjen.

Jag älskar dessa dagar, av Liten-ledighet, tillsammans med mannen. Ja, och så han då såklart, han vi kallar för Liten, här i dagboken. Han som har fler smeknamn än vi har fingrar på händerna.

Och jag och M, vi är föräldrarna.  Till den där minimannen som vänt upp och ner på hela våran värld. Och vi är överförtjusta. Ja. Vips var vi en småbarnsfamilj.

IMG_6454

 Uppe tidigare än tuppen, har våran produktivaste tid på förmiddagen när bäbis sover, blir överlyckliga om vi lyckas passa en tid med några minuters marginal, visslar på barnsånger, lyfter inte på axeln om man får sig en dusch av diverse vätskor över hela sig, våtservetsspaketet ligger ju ändå bara några centimeter ifrån en. Alltid. Och vi dansar foxtrot till ”Krokodilen i bilen”, dricker kaffe för glatta livet, pratar om fulla blöjor i sömnen (mannen) och kommer på sig själv med att stå och vyscha… Oavsett om man har den lille i famnen, eller inte. Man gläds åt en redig rap och en överfull bajsblöja.

IMG_6522

Känner för ett tjohooo! när man tajmar ännu ett träningspass med den älskade mat- och sovklockan. Vi hänger som galningar på varandra, jag och mannen, över den där lille. Gör rösten till tokiga ljud och blir överlyckliga över det där obeskrivligt vackra leendet, till svar. Vi spelar och sjunger för honom. Skriver texter som handlar om honom (mamman). Och när han sover, ja, då är det honom vi pratar om. Och så vidare.

IMG_5691Och idag har vi fredag.

Morgongympan är avklarad av en Liten, som nu precis slumrat in för dagens första långvila. Föräldrarna dricker kaffe och har precis avslutat veckans skurmedelsfest. Jag tassar runt i rosarutiga pyjamasbrallor och hojtar till mannen Det är ju sommar ute, ju! . Och M, mannen, pappan, mumlar i morgonfrillan… något om grillmiddag, helg och hur ofantligt bra vi har det. Och jag kan inte annat än att hålla med honom. Nu ska vi strax kila ner på stan för att fredagshandla. Sen väntar lite eftermiddags-måste-fix för mig. Och sen, tar vi helg. Igen. Ja, vi har lite lördag hela veckan nu. Precis som det ska vara med en nyfödd miniman i familjen.

Men alltså. Tre gringos, smygsommarvärme och fredag. Tänka sig!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4