13062015-IMG_6060

13062015-IMG_6062Dansa valsa i, eller bara springas igenom för att det är så roligt att kunna springa runt, runt, runt i ett hus. En sal att sitta vid matsalsbordet och äta söndagfrukost, eller i soffan och bara ha en lugn stund. Eller, till det bästa, att i höst någon gång sätta sig framför den vackra kakelugnen och lyssna till eldens sprakande.
13062015-IMG_6063

Det var i natt. Sent i den ljusa, nästan-ljumma juninatten gick jag ut. Njöt av att ta in några äppelkvistar från det stora, stora äppelträdet. Så knipsade jag ett gäng hundkexkvistar och satte i en kruka och sedan ner i zinkbyttan där framför den där vackra vita.

Varenda rum här på nedervåningen, ja förutom det så kallade lillrummet som har några lådor, ett par frysar och lite annat smått och gott i sig. Men resten av rummen, var precis-nystädade och med var sak på sin plats. En smått magisk känsla efter att ha varit på språng och med saker här och där, sedan i april. För en vecka sedan precis, så har vi haft alla saker på samma ställe. Men håhå vilket kaos vi bott i. Men nu, med en vecka här på gården, känner vi att vi är på plats. Då har det också hunnits med en massa annat. High five!  , på den!

Så idag känner jag för en lugnare dag. Det är lördag.
13062015-IMG_6064Vi vaknar med solen som strålar in genom sovrumsfönstret. Jag ber mannen öppna till det där rummet som jag är helt förälskad i. Ett stort rum. En sal att dansa vals i. Om man vill.
13062015-IMG_6066

Efter frukosten är bortdukad ska jag och Liten ge oss ut. Sparka boll (ny favorit hos Minimannen! Han är bättre än den bollrädda morsan på att flytta bollen) och sedan traska en runda med vagnen. Mannen ska äntligen klippa vår äng till gräsmatta. Sen hoppas, hoppas jag hinna till ett efterlängtat ställe.

Men ingen stress. Här ska bara njutas idag. Var sak på sin plats, det doftar blomstrigt skurmedel, solen skiner och vi har lördag.

Må så gott!

Lillafrun