Hej, det är jag. Storebror Sisten! 16082016-IMG_4874

Och där, är jag och Lillasyster under morgonmys. Jag blir lika glad varje morgon när jag hittar henne där i storsängen. Hon blir halvt klämd men är redan så van vid sin Bjossas kramande att hon liksom bara ligger där med pliriga ögon, hur nöjd som helst.  Så det där var igår.

När mamma hade känslofladdrande hjärta och helst ville att jag skulle hålla min hand i hennes.

Men, äsch. Det brydde jag mig inte om för fem öre.

16082016-IMG_4880Jag var omåttligt pepp och slurpade i mig havregrynsgröten med massa blåbär, till frukost. Drog på mig ny, aaalldeles för lång polarnbralla och snyggskorna. 16082016-IMG_4882Packade ryggan, kramade pappsen hejdå och sen drog vi, jag och mamma.

Till Dagis.

Jag fick veta i förrgår att en omstart närmade sig, så som jag längtat sedan dess.

16082016-IMG_4884

Mamma tutade i Juni massor med mat innan vi drog, som för att hon kalkylerat med att det skulle kunna ta lite tid, med tanke på att det ju är 2 månader sedan jag var på dagis senast. Men icke. Jag kutade in, sa hej till fröknarna och började leka med mina små vänner och bilarna på en gång.

Morsan tyckte sedan att det kändes så himla märkligt. Att lämna mig där, och sen själv åka hem, liksom. Inte ha mig hemma när hon är hemma. Men hon vet att jag älskar dom där lektimmarna, och så tycker hon att det är viktigt. För det är mycket som händer på Förskolan, som man faktiskt inte kan uppleva och lära hemma med sina päron och lilla lillasyster. Samtidigt hade mamma kommit på att det ju är väldigt mysigt att längta lite sådär lagom och dessutom få några små timmar, några dagar i veckan, av att bara vara mamma och Juni.

Efter roliga timmar kom både mamma, pappa och Juni och hämtade mig. Jag hade haft det hur bra som helst, såklart. Morsan hade visst räknat ner timmarna där hemma, tills hon skulle få se mig igen. Det märktes, för sen visste hon inte till sig hur mycket hon skulle pussa och krama på mig. Knasmamma.

Jag var trött som en lort sedan, kaaanske plockade jag inte fram bästa versionen av mig själv under eftermiddagen och kvällen. Men mamma och pappa var mycket förlåtande och förstod precis. Så jag och lillasyster bäddades ner i syskonvagnen, tidigt, under kvällen. Så gick vi sedan en långpromenad, i en kväll som var en riktig sommarkväll. Med varm luft och mjuk sol. Jag somnade gott och idag är det ny dag.
När jag sov igår så plockade mamma lite hallon längs rundan, så efter jag slurpat gröt och hallon så drar jag iväg på veckans andra och (special för det här veckan) sista dag på förskolan. Kul!

Ha en fin onsdag!

/ SISTEN