Det här är ett kärt höstbestyr.

Att gå in på lon, sick-sacka sig fram bland alla miljaaarder prylar och till sist hamna där inne i gömman av planteringshinkar, ljuslyktan som brukar stå på brotrappen, den där runda halmstommen som jag använt i jag vet inte hur många år, till både höst- och vinterkransar… och massa annat.

Rota fram blomstertråden i ena stöklådan i köket, tråden jag köpt på nån blomsteraffär och som är så härlig att binda med och som räcker länge. Särskilt om man ids snurra ihop och återvinna från en krans till en annan.

Och till sist tjava ett varv på och kring gården för att samla kransmaterial. Utöver vad jag fann här hemma, fick jag i år några kvistar buskhortensia av mor och far också, otroligt vacker!

Hortensia, rönnbär och rönnbärsblad. Jätteeterneller. Nåt fint, mossigt som jag fann i diket bara… och nypon, förstås. Favoriten! Ja, sen är det bara sätta igång och göra små pyttebuketter att binda fast kring stommen. Inget knussel. Bara ett så trevligt göra.

Låt kreativiteten flöda!

Och upp på väggen på verandan!

..

Årets höstkrans!

.. ett njutande preggo och en nystädad höstveranda…

..bilden ovan blev sedan ett jobb för Kärcher. Den där grovdammsugaren är en höjdare, sannerligen. Används mer än flitigt här hemma. Till renoveringsstäd, i grovstädning av gårdshus, för att koppla till verktyg för att slippa onödigt mycket byggdamm, för att städa bilen och nu senast alltså till att städa ute på bron.

En höstnjutarhörna ute på bron… Där har vi den, ja!

Må gott i helgen alla ni, kanske pysslar du en höstig krans? Tagga mig gärna så jag få se, i såna fall <3

Emmeli

G-VMBJT57ZE4