…då vet vi det. Kristallsjuka alltså. Aaldrig hört talats om… Har du?
Cirkus 3 minuter tog det för doktorn att diagnostisera M’s sjuka. Ahapp.

Kristallsjuka: är en mycket obehaglig sjukdom och kan drabba vem som helst och upplevs oftast som en intensiv yrsel och illamående i samband med rörelser av huvudet. Det uppstår på grund av förändringar i balansorganet där otoliter, de som även kallas kristaller, har lossnat från sin ursprungliga plats och med tiden förslyttat sig till balansorganets båggångar där de rullar runt vid huvudrörelser och irriterar balanssinnescellerna.
Otoliter är kalkkristaller i innerörat. På sin normala plats har otoliterna till uppgift att hjälpa till och känna av lägesförändringar och gravitation. En rubbning från deras ursprungliga plats där de istället hamnar i båggångarna kan orsaka en rotorisk yrsel vilket innebär en känsla av att världen snurrar.

Stackars min Hunkson, tur du verkar bli snabbt piggare. <3

Förresten! Paketet som jag hämtade ut igår innehöll en jättesöt hissgardin. Har länge velat ha en, och är därför extra glad. Så himla fin tycker jag. Å, Jag älskar vårt kök!

/lillafrun

G-VMBJT57ZE4