Goddagens!

Idag är det en helt vanlig, hederlig, söndag hos lilla familjen L. Vi tvättar megatvätten och fixar och donar och lyssnar på skön musik och dricker kaffe och har det gott helt enkelt. Förra söndagen blev det ingen tvättning, så ja, det är ingen lek idag! Söndagarna brukar också kunna bli bakdag, då vi så gott vi kan försöker baka allt mjukt bröd vi äter istället för att köpa, då är det här en sån himla bra bakdag.
Solen skiner även idag, underbart, så jo visst ska vi ge oss ut i friska luften också. Men inte förrän tvättttttiden är över och brödet är klart!

Jag tänkte dela med mig av receptet vi använder oss av idag.

”Trishas sirapslipa”, (en riktig favorit!)

Till 2 bröd behöver du:

  • 6,5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl linfrön
  • 2dl solroskärnor
  • 1 dl lingonsylt (eller russin eller strödadlar,välj du!)
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 l filmjölk

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 ° C
  • Smörj och bröa 2 avlånga brödformar
  • Blanda alla torra ingredienser
  • Tillsätt filmjölk, sirap och lingonsylten (eller vad du nu valt att ha i!) och blanda till en lös smet
  • Fyll smeten i formarna och grädda på nedersta fasen i ugnen, ca. 1,5 h.
  • Låt bröden svalna i formarna på ett galler. Stjälp upp bröden ur formarna när dom har svalnat.

Brödet är allra godast om det fått vila en dag. 

Äts med fördel med, snudd på pinsamt, mycket smör och ost! 

Rågkross,linfrön,solroskärnor… det kanske är ingredienser som känns lite smådryga att köpa hem. Men jag lovar, dom räcker till fler gånger än en 😀

å DU! GLÖM INTE TÄVLINGEN! klicka HÄR så kommer du direkt dit! Du har fortfarande hela dagen på dig!

KRAM / lillafrun

G-VMBJT57ZE4