Jag bara tänkte, kanske vill dom ha receptet på go-bullarna?
Ni har ju inget sagt, men jag ger er det ändå. Det är ju ändå lördag!
Du behöver:
- 50 g jäst för söta degar (1 pkt)
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 250 g kesella (1 burk)
- 1 g saffran (2 pkt)
- 0,5 tsk salt
- 1,5-3,0 dl strösocker
- ca 17 dl vetemjöl
- 1 ägg
- mandelmassa (till fyllningen. mängd? -efter tycke och smak!)
Gör såhär:
- Smula ner jästen i en degbunke
- Smält matfettet i en kastrull. Häll i mjölken,rör om och värm till 37°C
- Häll en del av degspadet (mjölken+det smälta smöret) över jästen och rör till den är upplöst
- Tillsätt resten av degspadet,kesella,saffran,socker och salt. Arbeta därefter med maskin eller för hand in det mesta av mjölet så att degen släpper ifrån bunkens kanter och är smidig. Täck över bunken med en bakhandduk och låt jäsa ca 30 min.
- Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda den slät och blank. Dela den i 5 delar. Kavla ut plattor och bred på fyllningen (lika delar smör och mandelmassa som blandats). Rulla ihop och skär bullar som du lägger i formar. Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek 20-30 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö,om du vill, på lite pärlsocker.
- Grädda bullarna i mitt av ugnen i 225°C, i ca 8 minuter. (varmluftsugn 225°C i ca 8-10 minuter.)
Sådärja.
Lycka till! Nu ska jag dra iväg på konsert. Tjingeling!
Jag skippar nog mandelmassan, men annars lät det jättesmaskigt. Saffran är såå gott! 🙂
Ja så kan man absolut göra 😀 Ja,supergott!