Enkelt och gott. Visst låter det himla bra?
Här kommer receptet på middagen vi åt igår.
Penne och Fläskfilé i krämig ädelostsås. (4 port.)
- 4 portioner penne (vi använde färsk pasta, supergott!)
- salt,peppar
- 400 g fläskfilé (vi drog till med typ 700 g. fritt val liksom! :D)
- 1 msk smör + 1 tsk smör i formen
- 3 dl grädde (eftersom vi hade mer kött behövdes även mer grädde. Ca 5 dl typ. Fetthalt? Du bestämmer!)
- 1 bit ädelost, 125 g
- 1/2 dl valnötskärnor (vi skippade dom, men det är säkert gott!)
Ja, och så gör du bara såhär:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag
- Salta och peppra köttet. Bryn det runtom i smöret i en stekpanna, cirka 5 minuter.
- Ta upp köttet och skär det i skivor. Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda pastan och grädden i en smord ugnssäker form. Vänd ner osten i små bitar,nötterna och köttet.
- Gratinera i mitten av ugnen i 15 minuter. Garnera med rucola.
(Ajjfånen gör inte denna bilden rättvisa. Men jag låååvar däj. Det var jättegott).
…SÅ GOTT!!
– Och enkelt. Inte klokt egentligen.
(Tack Storan för receptet <3)
Senaste kommentarer