Enkelt och gott. Visst låter det himla bra?

Här kommer receptet på middagen vi åt igår.

Penne och Fläskfilé i krämig ädelostsås. (4 port.)

  •  4 portioner penne (vi använde färsk pasta, supergott!)
  • salt,peppar
  • 400 g fläskfilé (vi drog till med typ 700 g. fritt val liksom! :D)
  • 1 msk smör + 1 tsk smör i formen
  • 3 dl grädde (eftersom vi hade mer kött behövdes även mer grädde. Ca 5 dl typ. Fetthalt? Du bestämmer!)
  • 1 bit ädelost, 125 g
  • 1/2 dl valnötskärnor (vi skippade dom, men det är säkert gott!)

Ja, och så gör du bara såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag
  2. Salta och peppra köttet. Bryn det runtom i smöret i en stekpanna, cirka 5 minuter.
  3. Ta upp köttet och skär det i skivor. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Blanda pastan och grädden i en smord ugnssäker form. Vänd ner osten i små bitar,nötterna och köttet.
  5. Gratinera i mitten av ugnen i 15 minuter. Garnera med rucola.

bild (1)(Ajjfånen gör inte denna bilden rättvisa. Men jag låååvar däj. Det var jättegott).

 …SÅ GOTT!! 

– Och enkelt. Inte klokt egentligen.

(Tack Storan för receptet <3)

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4