Vet du! … ibland, eller rätt ofta. Så har jag dåligt samvete över att jag har det så bra.

Tänk om alla kunde få ha det som jag, tänker jag. Men så hur har jag det då?

Jo-  Jag har en man och en stor och megahärlig familj. Jag har underbara vänner. Jag utbildar mig till ett yrke som känns för roligt för att man ska få pengar för det. Jag har en fin lya. Jag har en stark och frisk kropp. Jag har alltid hembakat bröd i frysen. Jag är ofta glad.

Hur kan det komma sig?

Den där mannen, han var inte lättfångad kan jag lova. Jag hade gett upp, lämnat han bakom mig. Men så helt plötsligt, stod han där. Alldeles för nära för att jag skulle kunna svälja kärlekskänslan jag hade, där i halsen. Det blev vi. Och ja, det är magiskt.

Familjen, den är galen. På många sätt. Jag äär lyckligt lottad där med.

Jag haar fantastiska vänner. Men skulle dom vilja vara vän med mig om jag inte var jag?

Utbildningen…. är det någon som pluggat åt mig? spelat mig igenom jurys och skrivit teori- och gehörsprov för att ta mig in på musikhögskolan och dessutom klara utbildningen rackarns bra? Nä.

Lyan… den vore typ vit och linne-färgad om vi, jag och mannen tillsammans, inte hade intresset att lägga både tid och pengar på den. Har den piffat sig själv? Nej, inte vad jag vet.

En stark och välmående kropp. Jamen den springer av sig själv. Nä, inte det heller.

Men baka! Det är något som händer bara man knäpper med fingrarna. Eller?

Glad då? – Ja oftast. Men inte alltid. Såklart.  Jag är bara människa, precis som Du. Med känslor åt alla håll. Livet liksom, det är inte bara glad, lycklig, sprallig, pigg och snabb i benen som gäller då. Det är ledsen, arg, rädd, orolig, förtvivlad…

Men. Alla, alla, alla vi på denna jord har ett val. Kräks inte på mig nu. Men det är så. Sluta kolla på grannen hur han/hon har det, ser ut, vad han/hon gör, vad han/hon köper, hur mycket det tränas, vad som äts och så vidare.

Se på DITT LIV, hitta det DU mår bra av och gör det DU mår bra av. Umgås med dom DU mår bra av. Hitta DITT liv, det DU VILL LEVA. Hitta DEN DU ÄR. DU har all chans i världen. Livet är nämligen DITT lika mycket som MITT. Vi har varsitt. Att göra PRECIS vad vi vill med.

Jag behöver inte ha dåligt samvete. Jag vet. Det är bara så, att jag är så förbaskat, jädra bra på att vara tacksam över det jag har. Varje, varje, varje dag tackar jag för mitt liv. Det jag har runtomkring mig. Det JAG skapar, tillsammans med mig själv och min omgivning. Mitt liv görs inte av sig självt.

IMG_6698

Att se två par att-ha-på-balkongen-tofflor stå tätt, tätt ihop. Det, kan göra mig glad.

IMG_6695

 Att baka en plåt med extra stora tekakor som mannen kan äta och tänka på mig och längta efter oss. Det, kan göra mig glad.

IMG_6705
Att få lägga på en nytvättad kökshandduk, i fina färger, över disken. Det, kan göra mig glad.

IMG_6718

Att få mellis-fika på nybakt bröd och en himmelskt god smoothie med mängder av skogshallon i. Det, kan göra mig glad. (..hallonen har plockat sig själva.. Nä, försök inte!)

IMG_6723

Att klippa av murgrönorna en bra bit, sätta dom i vatten och vänta tills dom fått rötter. Nya blom-liv liksom. Det, kan göra mig glad.

bild

Att dra ut på cykeltur med M, nästan farligt tätt intill, för att cykla dit näsan pekar. Att sedan komma hem med bland annat en fågelbur. Det, kan göra mig glad.

IMG_6750

Att få äta ännu en god middag i godaste sällskapet. Det, kan göra mig glad.

Min söndag i bilder. Och allt det där göör mig glad. Det är därför jag ”utsätter” mig för det.

Snurrigt och flummigt. Precis som jag egentligen gillar det allra mest. Det jag nog vill säga är att: försök se vad DU har och gör det bästa utifrån det. Ibland går det bara av sig självt, allt flyter på… i vissa perioder av livet ser det precis tvärtom ut. Så är det.

Ha en fin kväll och ta hand om Dig!

KRAM/lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4