Det är lätt att falla i den där gropen. 

När man längtar till helgen och mest ser vardagen som en transportsträcka mot den. Visst, det är väl ett sätt. Ett annat, som jag försöker anamma, med tanke på att vardagen faktiskt är 4,5 dag och helgen 2,5 dag. Ja, på ett ungefär sådär. Det är att pyssla om dom där vardagarna lite extra. Helgen sköter ju liksom sig själv på något vis, antingen helt oplanerad eller planerad med diverse mysigheter. Jag försöker, försöker sa jag, lyckas alltså inte alltid, att ta hand om och kanta vardagarna med någonting som känns lite extra. Inte bara kliva upp i sista minuten, äta samma frukost, gå till skolan, gå hem, äta middag, slumra i soffan, sova vidare i sängen. Och så vidare.

Nä. Inte så. Och, jag har några tips på lut, som fungerar fint som guldkanter på vardagen. Ja, tips utifrån mig. Sen får du hitta dina, som gör att just DU tycker att du har en vardag med guldkant!

  • Ställa ”väckaren” lite tidigare, för att slippa stressen på morgonen. Lugn morgon kan göra susen för hela dagen. Faktiskt!
  • Gå en morgonpromenad, ibland riktigt rask, ibland bara för att få den där nypan av friskluft. Att kliva upp 40 minuter tidigare än man egentligen måste…. det är värt det! Lovar!
  • Bestämma lunch-date med en vän, eller flera! 😀
  • Skriva matlista för vardagarna, allt för att slippa slita håret när man står där aaashungrig och kylskåpet ekar eller man kanske befinner sig på affären och huvudet ekar ännu tommare… Att förbereda inför 4,5:an alltså!
  • Istället för att bara dyka ner i soffan så fort man kan, nu när mörkret faller tidigare och tidigare för varje dag…ge dig ut/träna ett hemma-pass! Ett träningspass behöver inte vara minst en timme. Nej! 30 minuter effektiv, intensiv träning. Helt perfekt! Träning ger energi, i massor. För stunden känns det såklart som att den tar, och det gör den ju. Gammal energi. Men, in kommer ny!
  • Skit i den där himla ajfånen, släpp den bara! Prata med någon öga mot öga istället. Eller..
  • Sitt en stund i lugn och ro, andas in, andas ut. Fokusera på att andas, inget annat. 5 min bara. Guld värt!
  • Innan du somnar! Fundera på: vad har varit bra med denna dagen, vad är du tacksam över? Ofta vaknar man på det humöret man hade när man somnade in…

 

Småsaker, inte jobbiga, kostar inget. Småsaker som gör att vi kanske orkar med det som vi, dom flesta, brottas med om dagarna; samhället 2013, fyllt med stress.

Summan av mina ord: Vad bör DU göra för att DU ska tycka att du har en värdig vardag, kanske värd att längta efter till och med? Vad vill du kanta dina dagar med? Och! Det är inte egoistiskt att tänka på sig själv, i alla fall en liten stund varje dag. Punkt.

Min kväll har både ägnats under filten och mitt i ett tabata-pass fyllt av en massa burpees. Måndagsträning, grym start på veckan. Ja, det är ingen fel på tisdagsträning heller 😉 Och sen är jag väl inte coco eller! Såklart kan jag som, än sålänge, bara har mig själv att ta hand (Jo, mannen sköter sig rätt bra själv faktiskt!), göra flera av dessa punkter under en dag. Ja dessa punkter är min måndag faktiskt. Men, så småningom, så kommer jag vara glad om jag kan få till någon utav guldkants-punkterna. Jag kommer jobba för det, för det är jag värd. Tycker jag!

Nu väntar en jordgubbs-smoothie och sedan ska jag göra kudden sällskap. Imorn är det en ny dag!

 

Tack och Hej!

IMG_3932GODNATT!

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4