Jag älskar att pyssla.

Fullkomligt. Älskar.

Det ger liksom ro i själen och man har inte tid, eller koncentrationen håller en borta, från att tänka på så mycket annat. Än just det man håller på med. Häromdagen var jag ute i skogen. För första gången i mitt liv, så plockade jag lummer. Det var så mysigt och kroppen tackade och tog emot varje steg jag tog på stigarna och varje friskt andetag jag andades in.

Storan sa till mig; nu kan du göra lummerkransar av det här. Så fint. Vira en ståltråd till den form du vill ha kransen. Ett par varv kanske. Sedan är det bara att ta lummern och snurra runt stommen. Sätt något att hänga upp den med. Sen är det klarrt! 

Okej. Det där lät ju inte så svårt tänkte jag. Så jag provade helt enkelt. Eller jag, och Tore-hunden, menar jag.

IMG_5996

IMG_6002

IMG_6007

IMG_6013

IMG_6014

Upphängningsanordningen hjälpte Tore mig med. Jag knöt bara en knut, precis som du ser på  bilden. Lade kransen på stora ögglan och drog igenom knuten i ögglan som bildades ovanför kransen. Äsch, det där fattade man ju ingenting av. Kolla på bilden, så kanske du förstår bättre! IMG_6022

Färdig!

Min livs första lummer-hjärte-krans. Jag tycker den blev charmig. Längtar tills jag får hänga upp den någonstans i lyan. Eller kanske ute på dörren?

Prova gör en du med, det var liiite småpillrigt men inte så värstans. Om man är garanterad julfeeling när man gör den?

-Japp!

Lycka till!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4