Det är svenska flaggans dag och jag sänder er mitt aaabsolut godaste fikatips just nu!

-Knäckig rabarberpaj med superenkel och fantastiskt god, vaniljvisp! Länge har jag sökt efter det där sagogoda knäcktäcket.. och häär, här har ni det!

Drömgod Knäckig Rabarberpaj!

1.Sätt ugnen på 175 grader!

2. Hacka några stjälkar rabarber, så mycket att det redigt täcker botten på en pajform i ”normalstorlek”;

3. Ta en bytta och sno runt den hackade rabarbern tillsammans med;

  • 3/4 dl strösocker
  • 2 msk farinsocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 msk potatismjöl

4.Ta fyllningen och strössla ut den i din pajform!

5. Gör nu själva knäcktäcket i ett knyck! Tag en ny bytta och blanda samman;

  • 2 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 175 g smält smör
  • 0,5 dl ljus sirap

6. Rör ihop alltsammans till en jämn smet och klicka ut över fyllningen. Bred försiktigt ut smultäcket i ett jämnt lager.

7.Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg!

Pajen är förstås himla god att serveras direkt, men allra godast tycker jag att den är om den får stå och vila och ”stanna till” ett slag. Serverar pajen gör jag med vaniljglass, köpes-vaniljvisp ellller min superenkla hemmagjorda vaniljvisp (recept HÄR).

VANILJVISP:

3 äggulor

3 msk florsocker

1 msk vaniljsocker

2 tsk äkta vaniljpulver eller vaniljstång

3 dl vispgrädde

  1. Blanda äggulor, florsocker och vaniljsocker, vispa detta pösigt.
  2. Vispa sedan grädden och blanda den med äggsmeten, rör ihop allt till en tjock kräm.

M-m-m!!


Glad Nationaldag önskas eder alla!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4