Jag har juldag idag. Du med?

 Liggsitter med lapen på magen, Liten har sitt förmiddagsrace medan jag kikar på bilder ifrån gårdagen, årets julafton. Det är många bilder. Hysteriskt många. Men min virvelvind till familj kräver sina foton innan man lyckats fånga alla.

En julafton där allt och lite till hanns med. Tomtegrötsfrukosten kring stora bordet, blev uppladdning inför julaftonsträningspasset (maten smakar ännu bättre när man är nytränad, lovar!). Sen väntade tillpiffning och jag trodde aldrig att jag skulle få någon ordning på mitt hår. Du förstår om du kikar nedan. Jag och mannen fixade med vår lilla knytisdel till julbordet. Vid det här laget var julstressen igång, precis som alltid. Vi susade ut genom dörren, jag målade det årliga julröda lacket på naglarna, i bilen. Ett under att jag prickade ens lite rätt.

Sen kom vi fram till Storan och hennes stora familj. 20 stycken, närmsta familjen alltså, var vi som knöt ihop julbordet och firade tillsammans. Med glögg, Kalle Anka, ett makalöst julbord, Tomte och paketregn. Och ännu ett julbord, ett efterrättsbord. Och sen paketlek och till sist sjöng vi ett gäng julfavoriter i tre stämmor och kände oss lyckligt lottade.

Vi, jag och mannen, åkte senare på kvällen hem till mina svärföräldrar. Och där, blev det ännu mer paket. Vi måste sannerligen har varit snälla under året. För oj vad vi har blivit bortskämda. I år, igen. <3 

IMG_7449

Ja.. inga kommentarer. IMG_7476

Allllla, skulle se på Kalle Anka. IMG_7480

Dom här två mini-männen var otåliga många timmar. Till slut sa lille H; Men mamma!!! Spjing och jing tomten! 

IMG_7487

Gudsonen R, svarade på frågan varför vi firar jul. Jag kan har fel, men, jag tror att det är för att Jesus fyller år! 

Catching! Asrätt. <3

IMG_7488

Preggot och Hunkson. M syns ju knappt, haha! IMG_7497

Ett gäng snygga donnor! IMG_7494

IMG_7515 Julmat. IMG_7522

Så snygg så man dör lite. IMG_7463

Glöggmys. IMG_7543

Hon med ett hedersuppdrag; tända alla hemstöpta ljus. IMG_7556

Ännu en vacker julegran. IMG_7589

Tomten. IMG_7625

…som stötte på Chrillan…. och Chrillan blev kär på stuberten… mycket märkligt!

IMG_7629

Och du kan inte gissa vad jag fick av mannen…. han har verkligen kittat mig för att jag ska kunna sitta i en svinkall snöhög med Liten och leka, leka, leka. Och inte frysa ett endaste dugg. Nu har jag ett rosa underställ i merinoull, superfina täckbyxor OCH ett par såna där aaaasvarma snökängor. Du vet, såna som jag var ute och tjavade i häromdagen och tyckte var rena moonbootsen. Nu äger jag ett par själv, fastän i min storlek. Först gapade jag stort och trodde att det var ett skämt. Ska JAG, ”miss lite fin i kanten”, traska runt i såna där!? . (Och nu, nu när ja har provat dom. Så är dom ruskigt sköna, nästan störande. Och jag ser fram emot att snön ska vräka ner nån himla gång, så jag kan gå ut i mitt snökitt).  IMG_7648

Efterrättsbordet. Citronglass, hemgjorda knäckklubbor, fruktsallad, ännu mer glass, kladdkaka med ett saffranskladdtäcke och massa julgodis. IMG_7740

Min älskade syskonskara.

IMG_7744

Och två utav körsångarna.

Ja. En julafton med extra allt. Och bilderna är suddiga så in i bomben, men det gör liksom ingenting. Jag är så kär i min älskade la familia, och då menar jag både den jag är född i och den jag är ingift i. Jag är lyckligt lottad.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4