Året 2013.

Snöigt, kallt, soligt, varmt, hurtigt, tröttsamt, lyckligt, omtumlande, omvälvande, läskigt, pirrigt. Och alldeles, alldeles underbart.

IMG_4356

IMG_4473

IMG_7348

Januari börjar året…

Som sig bör; med rajtantajtanhäng, tidiga morgonpromenader, mängder av tulpaner högt och lågt, skidåkning, plugg och bullbak, med vännerna, såklart. Men det enda som egentligen cirkulerade i huvudet, var att vi skulle åka iväg till Afrika. Till landet långt bort.

893167_10151350041078861_1394224001_o

Februari, en månad jag aldrig kommer att glömma. Jag fick åka på livet resa, tillsammans med mannen i mitt liv. Det var obeskrivligt, magiskt, att få dela denna upplevelse med honom. Under drygt tre veckor levde vi livet, som ett gäng gambianer. Bodde i lerhydda med fladdermöss hängande i taket, åt ris i mängder, vaknade av böneutrop, klappade krokodil, höll vackra barn i händerna som sa what´s your name? och spatserade på savannen i stekhetta. Det vrider sig i hjärtat när jag tänker på det. På ett bra sätt alltså. Jag vill ha det precis så. Jag blev ju träffad där, i hjärtat.

DSCN7892-e1362608861163

Mars, april, maj.

Vi landade hemma i kalla Sverige. Kastades in i marathonpluggfart. Jag med mitt och mannen med sin slutspurt; examensarbetet. Vi hade ”tappat” en månad av vintern och var därmed inne i vårvintern på en gång. Ljuvligt! Att få komma hem till sitt, sova i sin säng, äta mättande frukostar och leva vidare. Men med lite mer Gambia i hjärtat bara.

Ljuset återkom, mer och mer för varje dag. Vi tog oss en fjälltur tillsammans med familjen vid påsk. Åkte skidor, skoter och sprang. Och kramade små lamm, så gosiga att jag på riktigt funderade på att ta med mig dom hem. Under dessa tider blev det även många köp av vita pärlhyacinter hem till lyan, instängda timmar i övningsrummen på skolan, rapportskrivning, otaliga löpturer och mannens himla praktikperiod satte igång. I år, igen. Men, även i år hamnade han på en drömpraktikplats; på svt i Umeå. Så, mitt i dom jobbiga 6 veckorna ifrån varandra, kunde vi tänka att det var bra för framtiden. Och såhär i efterhand, hade vi rätt. Heja M! (Och heja mig! Jag åt visserligen bara kvarg och ägg i olika former, hängde på sqatchallenge-sekten och tjatade ihjäl vännerna om att Jag saknar Maartiiin!!. Men va fasen, vi klarade det!) Dessutom var maj månad en slags drömmånad. Vädermässigt. Jag kunde ha klänning varje dag. Och en sån sak, gör vilken klänningsälskare som helst, glad i hjärtat.

IMG_5547

IMG_5469

IMG_5884

IMG_5638

IMG_7957mindre

Fortsättning följer under dagen….

G-VMBJT57ZE4