Okej, vi kör!

20 saker du kanske inte visste om mig:

 

 

1.  Jag är jättevänsterhänt, men har aldrig någonsin ägt en vänstersax vilket resulterat i bland annat avklippta fingertoppar.

2. ….Vilket i sin tur gjort att jag vid en fiol-examination på högskolan var tvungen att spela med en rosa minikondon på lillfringret. (en rosa topp av en ballong. inte pinsamt nånstans….).

3. Jag blev biten av en huggorm när jag var 2 år. Försökte förklara för pappa genom gallskrik och orden MACKEN BET MIG, han sa TSSS! . Jag lyckades sådär i min förklaring och mot kvällen blev det bråttom. Men jag lever i allra högsta grad idag! 😀

4. Jag har dragit 15 tänder och haft 10 olika tandställningar…

5. …Jag har sparat alla 15 i små färgglada skattkistor, som är gömda på ett säääkert ställe. (haha! Äckelvarning gånger 1000.)

6. Skulle jag inte fått namnet jag har idag, skulle jag ha hetat My. Som i Lilla My 

7. Stavningen av mitt namn skulle egentligen varit som dom flesta andra med samma namn. Men syrran hade gjort namnskyltar till toaletten, till jag kom hem från BB och hon hade helt sonika stavat som det låter. Som man gör när man är 10 år. Det blev ett välda liv och päronen lät mig helt enkelt stava med två m och inget e på slutet. Jag älskart!

8. I mina dagböcker ifrån högstadietiden, står det något om den där M. Varje, varje dag.

9. Jag är 23 år och sjunger fortfarande på hitte-på-engelska. Varför krångla till det liksom? Okej, en låt kan jag med riktig engelska, rakt igenom. Den lärde jag mig när jag och M precis blivit tillsammans… men det där med att dölja vem man är, det är jag inte bra på så det sket sig direkt.

10. När jag var 12 år fick jag min önskan uppfylld; jag fick hyra häst. En stentjurig ponny vid namn Fiffi. Hon tålde inte färskt gräs och rymde 4 gånger inom det första dygnet vi hade henne. Sista vändan var kring 3-tiden på sommarnatten. Jag kommer aldrig glömma hur vi satt i bilen, med siktet på den där vitfläckiga, tjuriga rumpan. Pappa åkte inte, han sprang som en galning i bara nattfillingarna och snickarvästen. Kul. I efterhand.

11. När jag var 7 år, blev jag inlåst på en toalett på Kreta. Sedan dess har jag alltid haft svårt för trånga utrymmen och allt som gör att det känns som att jag sitter fast. Det har hänt att jag plingat på hos grannen och skrikit DRA!!! . Ja, den gången hade jag fått för mig att stöveln fastnat på foten och jag fick panik.

12. Jag har hysteriskt dåligt lokalsinne. Efter att ha bott här i norrnorr i 3,5 år så hittar jag fortfarande bara till ica och gymmet. Barnmorskan och gymmet är i samma hus…

13. Min långtå heter Lång-Göran. Storans också.

14. Jag åker 50 mil hemifrån, för att klippa mig. Det finns bara en frissa.

15. Jag kan absolut INTE gå på A-brunnar. Om jag eller någon annan råkar göra det, och jag hinner reagera, så måste jag slå personen  3 gånger. Då är det grönt och jag kan börja andas igen.

16. Hittar jag en dammtuss och inte är i städfarten, då pular jag alltid ner den i första bästa blomkruka jag kommer åt. Även städomaner blir fuskiga ibland.

17. Jag har haft hur många fiskar som helst. Bland dom första, som jag behandlade som bäbisar, hoppade ur skålen och min svåger råkade kliva på den. En orange fläck på mattan och en hysterisk Jag blev resultatet.

18. Jag har extremt dåligt tålamod, när jag inte vill mer. Därför blev 20 punkter bara 18. That´s me in a nötskal. 😉

 

IMG_4317

Kära nån. Bli inte rädda.

På återseende!

Kram/lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4