hej, det är jag. 

IMG_3137blogg

Det där är min bokstav.

Idag är jag, på pricken, en månad gammal. Coolt va!? Och himmel och plättar vad jag växer. Jag var hos min bvc-morska idag. 1320 gram upp och 4,5 centimeter har jag brakat iväg på längden, sedan jag föddes. Fattaru!? Jag väger som drygt 5 mjölkpaket och är 57,5 centimeter lång. Jag är stolt. Päronen verkar rätt nöjda dom med. OM jag säger så!

IMG_3617b

Annars då?

Tjaaa… livet leker! Jag älskar min mamma och pappa. Över allt annat. Att vara näranära dom, det är det bästa jag vet. Och tjenare, vad dom är kära i mig också. Pussar mina kinder blöta och bråkar (okej, bråkar kanske är att ta i… men mamma säger att livet inte smakar något utan krydda.. så jag kryddar väl lite då!) om vem som ska få mysa med mig allra närmast.

Äta, sova, spreta på tårna, åka vagn och mysa med päronen. Allt det där. Det är det bästa, bästa jag vet!

knkNågot som mamma verkar tycka är bland det bästa hon vet. Det är att träna. Något så asdrygt och jobbigt… hur kan man tycka det är kul. Är hon knasig, eller? (lätt fråga. lätt svar.) Men, jag tänker minsann inte vara sämre. Titta på bilden. Mitt HEMMAGYM. Vadå hemmagym!? Töntigaste ordet jag någonsin hört. Och då, ska ni veta att jag hört många, många ord. Förstår inte ett enda, men det är detsamma!

IMG_3620lklSå idag har jag tränat (vill du kunna göra detsamma, klicka HÄR så finns det flera!). En stund. Sen blev jag tvärless! Då drog mamma ut mig på en 5kilomtersrunda i vagnen. Fort gick hon och gott sov jag. Sedan passade hon på att fortsätta med ett tabatapass under tiden jag fortsatte min lur. 

Och nu är det kväll. Pappa jobbar. Han drog iväg efter bvc-besöket. Roligt att han kunde vara med där! Men. Nu längtar jag efter honom. Mamma viskade till mig, tidigare idag, att hon längtar efter honom också. Han jobbar lite som en gnu. Men imorn har jag hört att det ska vara en lyckodag! Längtar.

Nu ska jag och morsan, hon med dom hysteriskt rosarutiga pyjamasbrallorna, ha tisdagsmys. Känner jag oss rätt så kommer vi nog att slumra i storsängen, i en hög av kärlek. Det är så vi jobbar, va.

Men alltså. En månad, idag. Det är inte klokt vad stor jag är.

Liten?

– vilket hittepånamn.

/Sixten

G-VMBJT57ZE4