Jo. Vi var på trädgårn igår.

IMG_7768 IMG_7765

Precis efter att jag tränat färdigt det där monsterpasset ute på gräsmattan och duschat bort allt gräsklipp som var över hela kroppen då kom min trädgårdsassistent. Syrran alltså. Vi åkte iväg till trädgårn. Och där gick vi  bland blommorna, länge, länge. Gjorde den ena konstellationen efter den andra. Om vi sätter den där i den hinken. Det här bli fint, titta! Och dom där två där… men! Du kan ju inte bara ha rosa, rosa, rosa. 

Joho?, sa jag. 

När vi äntligen bestämt oss och var på väg till kassan. Då tvärändrades planerna. Och vi började om. Men det gjorde ingenting. Vi hade tiden och det var det, att inte behöva ha bråttom utan kunna ändra och mixtra och trixa hur mycket som helst, som var en stor del av tjusningen.

IMG_7780

Till slut lyckades vi bestämma oss och småsvettiga och växthusvarma åkte vi hemåt. Och sedan bredde vi ut oss på gården. Medan mannen krattade gräs som en galning. Vår bautastora gräsmatta har sett ut lite mer som en äng tidigare.  Men nu, tre klippningar senare så börjar det likna en green att spela golf på, om man har lust med det. Men i alla fall, vi satte igång.

IMG_7773

IMG_7803

Och det var så himla mysigt. Jordiga om händerna och med skapargnistan i ögonen, satt vi där. Syrran och jag. Och allt blev heeelt makalöst gulligt. Eller hur?

IMG_7795

IMG_7801 IMG_7793

Jag kan inte se mig mätt. Rosa, rosa, rosa. Och en del vitt. Och lite himmelsblått på toppen. Jag är överförtjust.

Nu ska det där växa till sig bara. Och bli sådär stökig och frodigt. Ja, jag hoppas på det. Måste bara köpa en vattenkanna, för att springa ut och in med den där lilla vita, kökskannan, det har jag minsann inte tålamod till särskilt många dagar. Sån är jag. Och idag, är jag på ett ställe där det just nu är mängder av blommor. Jag utför mitt årliga blomsteruppdrag och gillar det skarpt. Ett par dagar planteringsjobb väntar. Dag ett är idag. Som tur är cirkulerar Liten och M här omkring och jag behöver inte få ont i magen av att jag är ifrån mina prinsar.

IMG_7786

Igår badade jag bland blommor. Idag gör jag samma sak. Det, är lyx.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4