Vi är hemma! 

Och nykära. I det där huset vi i sommar har som vårt hemma. Trots att man skulle kunna tro att Gud har fått storhetsvansinne och laddat upp med en drös av världens största duschmunstycken och riggat dom precis här, här ovanför. Trots det. Trots att det är grått, kallt och regnet öser ner. Så är det så vackert här.

IMG_9549sv IMG_9549jhj

Huset står här på höjden, ser ner över vidderna. Ända bort till kyrkan. Här inne är det varmt. Det där fläktelementet jobbar på, mycket bra. Medan vi packar  upp ur väskorna, sorterar tvätt, ser på Liten hur han njuter av att vara hemma igen. Så kan vi inte låta bli att säga till varandra att det vore ju himla mysigt att ha den här igång, en dag som idag…

IMG_9566Kakelugnen. Den som står där inne i salen, som min farmor skulle ha sagt. Det är vackert där inne. Tapeten är vacker. Men kakelugnen, den är allra, allra vackrast. Men som sagt, det där brummande, värmefläktande elementet. Det är inte fy skam det heller. Det står här inne i köket, just nu. På kökssoffan ligger det stora, fina, svarta fårskinnet. Liten fick det i present av min morbror och moster (TACK!) och det finns knappast något mysigare. Än att sitta inne, en regnig söndag, med rumpan varm ifrån ett stort fårskinn.

IMG_9556Liten blev glad över att se Håkan igen. Han har suttit här i kökssoffan och hållit ställningarna, hela helgen. Vilken klippa!

Regnet fortsätter att ösa ner. Plötsligt är det sol i ett par minuter. Och sedan är det där, igen. Regnet. 

IMG_9570Vi äter en lite senare lunch. Mammas köttbullar och makaroner. Barnsligt gott.

Och snart ska jag släppa lös den där hysteriskt ostyriga knuten jag har på huvudet. Mannen hintar något. Säger har du provat använda den där avlånga saken, med piggar på ena sidan? Han menar hårborsten. Fräckt sagt, liksom. Men jag ska. Jag har lovat. Stå i duschen länge och njuta av att det är varmt vatten som kommer ovan ifrån. Inte som ute- kallt. Men det är fint det också, på sitt sätt. Medan orden don´t you worry, don´t you worry, child. Heaven´s got a plan for you.  spelas ur högtalarna, så fortsätter dagen. Väldigt sköna ord, när jag tänker efter. ”Oroa Dig inte.. det finns en plan för dig. Allt kommer lösa sig”.  Ungefär så.

Söndag. Det står VILA, med stora bokstäver, på dagens agenda. Och vi njuter. Och är nykära. I det där huset, du vet.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4