Jag är ju rätt flitig på det där med svett och sånt. Nu går det lite mer av sig självt, än i november till exempel. Då mörkret lägger sig vid två på dagen och man helst bara vill sova. Men nu är det ljust, ljust, doftar himmelskt och en regnskur kan bara göra att luften bli ännu skönare att andas i. Sommarenergi, helt enkelt.  Och lön för mödan, lön för slitet året om, ger nu utdelning. Jag njuter!

IMG_0048

Storan och jag efter ett pass. Hon är min PT-klient. Den bästa! (Min enda <3, haha!)

Och jag är väldigt noga med att inte göra samma, samma, samma varje pass. Kroppen vänjer sig och då står man , tyvärr, bara och stampar på samma ställe. Det behöver inte vara dåligt, inte alls. Men det beror på var man är ute efter. Att springa samma löprunda fyra gånger i veckan, det är jättebra träning. För hjärtat, för huvudet. För kroppen. Men i syftet att kunna springa fortare, snabbare och orka mer, då är det kanske inte optimalt. Men i alla fall, jag har två nya favoriter. Slänger in dom i tabatapasset som ett utav blocken, senast igår. Två övningar jag fått inspiration från hon som inspirerat mig mer än 1000 gånger. Klicka HÄR om du är nyfiken på vem..

Första favoriten kallar jag för ”Knäböj med upphopp och axelpress”. En kombinationsövning. I en och samma övning får både rumpa, framsida lår, core och axlar jobba.

IMG_0055IMG_0061IMG_0059

Och hopp! (Man behöver inte göra hoppet om man inte vill!)

Ny favorit nummer två. ”Jorden runt”. Använd en viktplatta, typ en 5-kilos. Håll plattan nära kroppen och för den ”jorden runt”, runt kroppen med aktiverad core (=spänd kärna/mage/rygg/korsett). Underkroppen, helt stilla. Ju längre ut du har plattan ifrån kroppen, desto större påfrestning. Desto jobbigare med andra ord. Här tränar du core och axlar.

IMG_0062


IMG_0064

Hela gårdagens tabatapass (kör 1,5 varv= totalt 6 minuter per block. Med block menar jag en tabataintervall= 8*20 sek arbete med 10 sek vila emellan dom åtta intervallerna): 

block 1 – höga knän + armhävningar (20 sek höga knän, vila 10 sek. 20 sek armhävningar, vila 10 sek. 20 sek höga knän, vila 10 sekunder, och så vidare!)

block 2 utfallshopp + hantelcirklar

block 3 knäböj med upphopp och axelpress + jorden runt

block 4 upphopp + rak planka med knäindrag/krokodilen

När du kört varje block i fyra minuter/en tabtaintervall, då börjar du om i från början men gör då bara hälften så många omgångar av allt. Du hinner då alltså, varv två, göra varje övning 2 gånger, till skillnad från första varvet där du hann 4 omgångar av varje övning. Frågor? Shoot!

Hejja hejjjjjja!!!

 

Nu har vi skjutsat till tåg, storhandlat på willys och nu är det ”in i dimman” som gäller. Här ska bakas till en älskads kalas!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4