Regnet är här idag.

Utan att verka ha den minsta tanke på att upphöra. Slätt, slätt regn. Om vi kallar det sommarregn så känns det liite, lite bättre. Så vi är inne idag, kryper tillbaka under täcket med en stor kaffekopp, med fötterna mot varandra och konstaterar att vi har det himla bra ändå. Trots sommaregnet…

IMG_1843

Och det googlas på somriga recept. Litens moster, morfar och mormor kommer på middag idag och päronen här i huset har noll aning om vad som ska tänkas bjuda på. Men det löser sig nog, vi har ju några timmar på oss och dessutom verkar mannen nu ha hittat något somrigt och smarrigt!

IMG_1851

Det doftar Jasmin ifrån sovrumsfönstret. Jag väljer att fokusera på den buketten, med vita, vackra, ljuvligt doftande blommor. Istället för att fokusera på fönsterrutan, menar jag. Den med stora, grå och rätt kalla och inte alls så somriga, regndroppar. Jag väljer fokus.

Och Liten?

Han väljer också fokus, på mat och sånt.  Äter och äter…

IMG_1859

….och ser på Pettson och Findus.

Förrutom att googla recept, dricka kaffe och se på Pettson, så längtar vi. Till huset på ön som är vårt paradis på jorden. Om ett par dagar så drar vi. Mot Gotland och älskade huset. Det är inte långt kvar nu. Men vi tar vara på dagarna här hemma först; har tisdag, med sommarregn och sånt. Strax är det dags att hoppa i regnkläderna och gå mot affären för att handla inför middagen.

Det blir en bra dag, det här. Ja, det blir det!

Må så gott!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4