Är det dags för dom sista svaren?

Ja. Jag tror minsann det!

Regnet? Ja, det har jobbat på hela dagen. Men vi har i alla fall en middag på g som vi tror kan bli väldigt god. Ett träningspass är tränat, ett dopsamtal här hemma med prällen är avprickat, och nu åker en ljusblå sommarklänning på! Och här kommer en hel hööög av svar!

14. Är du en lugn person som tänker ” äh det ordnar sig” eller vill du ha kontroll på det mesta?

-Jag skulle nog inte kalla mig för en lugn person. Jag är rädd för det mesta och hispar väldigt lätt upp mig. Vill absolut ha kontroll på allt och lite till. Men sen kan jag också vara precis tvärtom, och tänka ”det lööser sig!, det göör det alltid.”. Men för det mesta, så är det mannen som är lugn för oss båda och jag är den som är hyper. Däremot har jag, som jag sa i förra svar-inlägget, blivit lugnare sedan jag fick barn. Jag är inte alls lika nojjig som jag trodde att jag skulle vara. Det är ju nästan bara konstigt, att det blivit så? Men bra!

15. Bakar du ofta ert matbröd ist för köpebröd?

– Stolt som toppen blir jag, när jag kan svara Jag bakar allt vårt matbröd. Vi köper aldrig mjukt matbröd i affären. Det är nyttigare, billigare och framförallt tuuusen gånger godare med hembakt. Jag hoppas att jag orkar, hinner, har lust och tid till att fortsätta!

IMG_7870

16. Hur orkar du att vara så alert & pigg?? Är det pga träningen eller har du det motigt OCKSÅ innan fötterna kliver utanför dörren ;)?

– Jag är nog bara sån, som männska. Men såklart har jag också stunder och dagar då allt känns motigt, drygt och bara som stora berg, vad det nu än är jag ska göra. Men absolut! – träningen hjälper mig att bli en starkare människa, både fysiskt men också så att jag orkar mycket psykiskt. Min livsfilosofi är i grunden väldigt positiv och jag är rätt tjurig som person, ger mig inte i första taget liksom, så med huvudet inställt med positivt tänkande och en tjurighet på det, då kommer man långt, har jag märkt! 😀 Usch vad kaxigt det där lät, inte så menat!

17. Har du bara haft en kille?

– Nope, min första kille hade jag på dagis när jag var en sisådär fyra år. Ja, förresten hade jag två på samma gång. Jag skulle gifta mig med någon av dom… men kunde inte riktigt bestämma mig för vem; dom var underbara killarna, men dom hade sina brister båda två. Den ena dregglade för mycket när han pussades. Och den andra luktade inte helt och hållet rosor ur munnen. Kräsen jag, redan då!

18. Nödvändiga/bästa inköpen till pyret?

– Vårt bästa inköp: vagnen. Han älskar den och den är huur bra som helst. Emmaljungas Mondial Deluxe 2014, rekommenderas!  Stor, men ändå smidig. Men förrutom den, så såklart kläder, blöjor, febertermometer och så vidare. Men det är verkligen så, att man kan köpa huuuur mycket saker som helst. Allt ifrån blöjhink till en inte-vet-jag; en mackapär att peta i näsan med… man märker eftersom vad man behöver. Men ett tips: köööp inte för mycket grejer!!! Det basala bara. Sen får man se på vägen vad man behöver, eftersom det helt och hållet beror på barnet. Jag har inte behövt tänka tanken på nappflaskor, amningspumpar och sånt, då allt har funkat så bra med amningen. Men hade Liten inte velat ammas, då hade det behövts saker till det.

Just nu är favoritsaken här i huset,hoppgungan! Han är galen i den!

IMG_1158_wm

19. Förlossningsväskans måsten?

– Inte mycket, där heller. Jag hade en skön mysdress med mig, som jag åkte hem i. Visserligen en nyköpt, så det kändes lite extramysigt, inte den nopprigaste brallan jag ägde liksom. Men jag var inte såå sugen att ta på mig ett par tighta jeans till exempel, så en fin mysdress passade perfa, för mig. Jag levde, dom två första dagarna efter förlossningen, i den där mjuka bomullsrocken man fick låna på BB. Såg helt enkelt ut som ett vitt litet mamma-spöke i ett par dagar. Var heelt och hållet uppslukad av bäbisen. Jag kom möjligtvis ihåg att borsta tänderna. Och duscha, såklart. Det var heaven!!! Att kunna se fötterna igen, vilken grej! Men annars, så var det bäbisbubbla, deluxe!

I min väska hade jag: Förlossningsbrev! Rosa mysdress till mig. En grå minimysdress till Liten. Nya underkläder. Necessär, med tandborste, lite rouge och amningsinlägg (!!! BRA grej!). Och såklart blöjor, en skön mössa till bäbis, en filt, ministrumpor, en napp för 0-3 månader och en fet kräm (Purelan) för att redan ifrån början kunna pre-arbeta för att inte få sår av Litens ätande. Grym salva, köp den! Sen hade även mannen lite grejer i väskan, typ några par kallingar, kläder och necessär. Och KAMERAN, för guds skull! En utav dom viktigaste sakerna!IMG_0224

20. Tips för att underlätta amningen?

-Jag vet att amning absolut inte är något att ta för givet. Jag gick in med inställningen att Jag får se hur det går. Går det, så går det. Går det inte, så löser det sig på annat vis. Jag var (kors i taket!) väldigt lugn och det tror jag hade stor betydelse för att det gick så himla bra, ända ifrån början. Vår lille S letade efter maten, det första han gjorde när han kom ut, och det var helt och hållet fascinerande och så lyckosamt! Jag använde Purelan i förebyggande syfte, ända ifrån början, och slapp på så vis sår. Det är nog mitt bästa tips!

21. Att livet förändras på ett positivt sätt när man får barn vet jag, men vad har varit den största förändringen för er??

– Jamen, till exempel den där grejen med spontanitet. ”Vi drar dit, nu på stuberten!”… och då tar det en liten evighet innan man är iväg. Skötväska med check på att allt är däri, vagnen ska packas in i bilen (om man ska åka bil, alltså) och hoppsan! Någon liten är hungrig, precis nu.. och så vidare. I början kom vi sent, överallt. Haha! Men nu har vi fått snits på det hela och dom där små evigheterna blir kortare och kortare. Och sen såklart den där grejen, att vi är tre nu. Det är inte bara jag och M och allt fokus från oss, till oss. Att jag skulle kunna älska någon annan så mycket, som jag älskar M, det trodde jag knappt var möjligt. Men det var det. Och lite därtill. Kärleken till Liten är magisk! Och så den här ansvarskänslan förstås, den är också ny. Och mammahjärtat. Och att det inte bara är mig själv som jag har största ansvaret över. Att bli mamma är livsomvälvande, svårt att beskriva, underbart att uppleva!

22. Vad är dina bästa inredningstips? 

-Åh, jag kan ju inte sånt där egentligen! 😉 Jag bara gör.

Älskar vitt och ljust och spets och rosigt och gammalt och skavt, med historia i kanterna. Jag vill ha det mysigt. Inte stelt, rakt och blanka ytor. Kan helt klart tycka det är snyggt också, men inte hemma hos mig. Där vill jag ha mjuka färger, massor av pelargoner i gamla krukor. Jag tycker om när färgen är matt, den vita nyansen heter antik-vit och när pinnstolarna är så rangliga att dom går att gunga på. I hemmet tycker jag om vackra stilleben; lägga fram en trave med gamla böcker, sätta olika ljuslyktor på ett silverfat. Och att använda en gammal spegeldörr som sänggavel, det är det finaste vi har i lyan. Både miljövänligt (återanvändning) och vackert!

Sen tycker jag att det är fint att blanda både gammalt med nytt. Slitet med oslitet. Lagom och inte för många favoritgrejer framme samtidigt!IMG_8071

HÄR finns fler bilder från vår lya.

23. Har du några särskilda ess i rockärmen när det gäller loppisar eller annan second-hand som du kan avslöja?

– Åh, tyvärr. Jag åker runt som ett snurr och letar loppisar och ibland hittar jag riktiga fynd och ibland går jag ut med sur-min och tycker mest att det där var bara skrot. 😉

24. Du pratar alltid så gott om alla du träffar och möter, men vad är dina bästa egenskaper enligt dig själv?

– Jag är tjurig. Det är verkligen både på gott och ont, men om vi ska tala om det positiva, så gör min tjurighet att jag klarar väldigt mycket av det jag tar mig för. Ja, jag ger mig då inte förrän jag absolut måste. Det är ett bra verktyg här i livet! Sen är jag omtänksam också, älskar och värnar om mina nära och kära. Och om vi nu har sparkat Jante i häcken så kan jag väl säga att jag är rätt så pysslig och händig också, älskar att baka, laga, städa och fixa hemma, både med blommor och vackra ting! Liten ropar här i bakgrunden att jag är världen bästa mamma också. YES! 😀

Sådärja. Nu var vi i mål med frågestunden!

Trevlig kväll vänner!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4