Vi har fått ett riktigt favoritställe, som vi återvänder till varje år, här på Gotland.

IMG_2538

Idag, efter att jag och mannen kört ett sanslöst jobbigt pass ute på gräsmattan (kanske dyker det upp här snart, om någon är intresserad förstås!), så piffade vi till oss. Och drog mot det där stället. IMG_2544

Jag bar kjol och silkig blus ifrån Mango. Conversen höll jag i handen så länge det bara gick. Idag önskade jag att jag ägde ett par sandaler, så jag kunde spreta med tårna och inte halvt döda dom av värmeslag…

Men i alla fall! Vi hamnade på

LEVA Kungslador. 

IMG_2550IMG_2552

På deras hemsida står det såhär:

LEVA Kungslador är en plats för dig som gillar att njuta av livet. 
I en härlig trädgårdsmiljö, lador från 1600-talet, skogslek för alla 
barn med spring i benen, butiker med mat och produkter, ekologiska och 
rättvisemärkta från hela världen, naturen inpå knuten får du uppleva en 
oas i Visbys utkant, strax söder, endast en promenad från ringmuren. Vi använder ekologiska råvaror i kök och bageri så ofta vi kan.

IMG_2554Det är så vaaansinnigt god mat där. Jag och mannen åt så vi nästan storknade. Det hängde tzatziki i mungipan på mig när jag gick ut där ifrån och mannen mumlade något om den där gröna ärthummusen och surdegsbrödet och potatissalladen och… ja, allt är gott där. Sommarbuffén, det är den vi pratar om.

IMG_2555

Den står där, på det där uuursuddiga bordet, ständigt alldeles-nyss-påfylld och superfräsch.

Så, där satt vi. Ute i solen, dom 27 graderna och bara njöt. Vi valde helt enkelt bort stranden idag, vi tror att det kommer fler dagar (så lyxigt så det inte är sant, om man kollar på väderprognosen för kommande vecka!). Vi behövde storhandla, eftersom vi nu inte lever bortskämda-ungar-lyxen; med älskade Svärpäron som serverat mat i två dygn. Så då tänkte vi att en tur till Visby, LEVA och Ica Maxi får bli dagens utflykt. Och den där svängen på Maxi….. det var den värsta jag varit med om. Så läskigt mycket folk. Ja, läskigt för en sån som tycker det är otäckt när det blir trångt. Men det gick bra och nu är kylskåpet fullproppat. Och förutom lite klaustrofobikänsla, så var dagens utflykt väldigt lyckad och god!

Vi njuter lugna kvällen här. Solen har gått ner, syrsorna spelar högt och förutom dom, så är det alldeles, alldeles knäpptyst här. Det är alltså bara Jag, Liten och M här på gården nu. Känns nästan lite småkonstigt. Det här stället ska liksom vara fullt av familj. Men, det kommer, alldeles snart!

Jag och Liten har precis varit på en kvällspromenad, längs vit och kalkig väg, över äng och genom skog. Förbi höga ekar och bredvid vackra hästar. Han sov. Och Jag andades djupt.

Det här, är semester.

GODNATT!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4