Helg i alla ära, men tar man hand om vardagen, då är den himla mysig, den med.

IMG_7184Måndagarna är nog den mest pusslande dagen för oss. Då föreläser M på förmiddagen, jag är Liten-ledig och myser järnet; läser prasselböcker, dansar lång-lång-kort-kort-dans på vardagsrumsgolvet, till våra favoritlåtar och mest troligt så hinner vi med en långpromenad också. En sån där härlig, som i morse. Sen så vilar han och jag snurrar runt som ett yrväder och försöker hinna med markservicen under tiden. Just idag tyckte lilla Minimannen att det räckte med en kortare lur, så morsan höll i princip på ända fram till lunch innan hela hennes frukost var uppäten. Japp. Så kan det vara ibland. Men i alla fall.

Vid lunch möts vi igen, alla tre. Det är lyx. Och sedan drar mitt eftermiddagspass av uppsatsskrivande igång och då är M Liten-ledig. Så vid den här tiden, tiden precis nu, när jag sagt hejdå och tack för idag! till min skrivarkompanjon tillika gullvän. Ja, då är jag rätt trött i huvudet och tycker att det är förbenat skönt med kväll. Att skruva ner tempot, laga middag och äta i lugn och ro. Att tända ljus och samlas för kväll. Det, måste vara bland det bästa med denna årstiden; kvällarna, att mörkret fortfarande bara upplevs mysigt och lagom och man känner ro. Dagarna är fortfarande långa och ljusa, kvällen kommer smygande.

Nu ska jag gå och duka, tända ljus och pussa på mina pojkar. Mannen har lagat en chili conka som ser heavenly ut!

Helg i alla ära, men tar man hand om vardagen, då är den himla mysig, den med.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4