IMG_9119Det är inte så precist. Om man säger så. Men, det får mig att tänka på min älskade mormor och det, gör resertet, (ja det heter resert, det var jag mycket bestämd om tydligen), till mitt allra, allra dyrbaraste. Det här gamla kuvertet, med ord från när jag var en liten, det är något jag alltid vet var jag har det. Jag kommer så ihåg när jag skrev det; det var jag, mormor och min ena storasyster. Vi gjorde palt, alla tre, tillsammans.IMG_9098Jag har skalat potatis så det stått härliga till.

IMG_9095Och mannen skötte mackapären.
IMG_9106Och sen teamade vi vidare. Jag rullade och han dippade ner dom. Paltarna. En efter en. IMG_9109 Och nu är det snart, snart färdigt.

Hurrraa!! Det blir palt till middag! Med hutlöst mycket smör och en liiiten, liten klick lingonsylt till. Och massa iskall mjölk, förstås.

Vi firar vår lördag med den godaste maten vi vet. Den som får mig att tänka på mormor och hela min familj och släkt, där dom flesta är tokiga i den här maträtten. Sen är planen att landa i soffan, helga lilla gänget. Samlade i en stor hög av paltkoma.

Det blir en fin kväll.

Må så gott!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4