Hej, det är jag!

 Liten.

IMG_9359

Morsan får hela tiden frågor härsan och tvärsan så jag tänkte hjälpa henne att svara på en av dom. Svar på en läsarfråga kommer här…

”Hej!

Köper ni bara eko kläder till liten? Är utbudet stort? Hur tänker ni rent allmänt ang kemikalier i kläder och leksaker?”

Hej, hej käre läsare! 

Morsan och pappa kan nog svara ” tyyp Ja”, på den där första frågan.

Ja, till allra, allra största del. Titta liksom, Pretty woman hade mina eko-bebbe-kläder innan jag fötts. Morsan verkade ju galen… innan jag kom till världen och kunde börja hålla ordning.

Vart var vi?

Jo. Kläderna. Ibland är det något som inte är eko som morsan ändå inte kan motså, och då får det kanske åka med ändå. Men efter noga överväganden!

Utbudet är så pass stort att det oftast liksom står ’eko’ på lapparna, utan att man tänkt att leta efter det, om du förstår vad jag menar.

Polarn är favoritmärket hos mig! Och dom har väldigt mycket eko. Men inte allt! Dom vinner ändå, eftersom jag kan skita ner mig bäst jag vill och få kläderna tvättade hundratals gånger, och det märks liksom inte! Slitstarkheten och kvalitén är TOPP.  Förutom på polarn så kan morsan ibland hamna på Lindex och Kappahl, där det också finns massor av fina eko-kläder.

IMG_9736

Den här pyjamasen till exempel! från Lindex. Fett snygg och eko. Och skön!


Angående leksaker…

Jag har leksaker i naturgummi, typ den där Sofie-geraffen och Björnen. HÄR finns olika varianter på goda och roliga, braiga leksaker för pluttar som mig. Men som du ser, har jag även plastleksaker som garanterat inte är superbra.

IMG_8118

En del leksaker är plastplast men då istället kanske ärvda. Så, i miljösynpunkt, är det ju ändå ett plus. Likaså med ärvda kläder som inte är eko… päronen har inte tänkt att bli fööör insnöade. Utan vara lite lagom sådär.. 

Nä. Nu blev jag tvärtrött. Mormor ska ut och dra mig i vagnen. Undrar ni över något mer, så är det bara fråga på!

Vagnen nästa;

Ujuj, så skönt det ska bli!

Hejdå. Och hoppas du har en fin måndag, käre läsare!

Kram/Liten

G-VMBJT57ZE4