Det är tisdagkväll.

..så himla, himla skönt. Och dagen idag?, den har haft en hel drös av guldstunder.

IMG_2067

Som när jag och Sixten dansade på vardagsrumsgolvet tillsammans. Han var nyvaken och alldeles lockig i det där fjuniga håret. Han höll liksom om mig sådär så att världen kunde snurra bäst den ville, för precis där och då stod tiden stilla och andetagen jag tog som doftade honom, gjorde och gör mig till den lyckligaste på jorden.

Sen är jag glad över att jag hade maten klar, när M kom hem på lunch. Jag drog in på ica under förmiddagspromenaden och köpte varmrökt lax. Den serverade jag med stekt potatis, gräddfil, sockerärtor, körsbärstomater och citron. Himmelskt gott och så, så fräscht.

Ja, sen kändes det bara så skönt att ha tagit sig ut och trotsat ruskvädret. Rödrosig och svettig kom jag tillbaka in i lyan.

Och! Det gick skitabra att skriva idag. Så jädrans skönt, för i ungefär två veckor har det känts lite luddigt. Om man säger så. Och Minimannen höll vad han lovat. Satt och greppade hårt, hårt om Den kvalitativa forskningsintervjun. Morsan försökte byta den mot bä-bä-vita-lamm-boken. Men icke! Ska det va, så ska det va på riktigt!, sa han.

Dessutom har vi haft världens softaste kväll eftersom middagen redan var lagad; den där mannen-gjorda risotton som var över från gårdagen men som vi inte åt upp till lunch idag. Det kändes lite som om vi var bortbjudna på tisdagsmiddag, ha, ha. Vardagslyx!

Och nu blommar min vita hyacint, och att sticka näsan i den och dra ett djupt andetag, får vilka världsproblem som helst att glömmas bort för en sekund.

IMG_2076

Dagens pusslebygge med den där lilla pojken som bestämt greppar tag i bitarna och lägger dom där han tycker att dom ska vara. Ja, den stunden blir jag också varm i hjärtat av att tänka på. Min älskade, tokbestämda, hjärtinnerligt vänliga Miniman.

Små ting, men ändå så betydelsefulla. Tisdagslycka. Återigen- Det stora i det lilla.

Vad har du för guldstund/ -er från dagen? Tänk efter. Det känns skönt och alltid, ja allt som oftast, finns det något gott att greppa tag i.

Kram/lillafrun