Förra veckan satt jag, nästan en hel dag och pysslade julkort. Så vansinnigt mysigt, pillrigt, tidsödande och stämningsfullt.

IMG_3084 Två olika kartongpapper använde jag mig av. Hälften vi skickade till, fick kort med prickar på och hälften med Merry Christmas-text. Jag kunde helt enkelt inte välja vilket som var finast. Båda!

IMG_3075_wm

IMG_3082

Det svåraste med det hela, var helt klart att få till stämplarna bra. Men jag vägrade ge mig innan jag fått till fina, på varendaste en.

Korten var beställda i så liten storlek det bara gick och dessutom med en vit ram omkring, som jag klippte bort. Allt det där för att få kortet sådär prydnadsstort, lagom för att kunna ha hängande framme om man vill. (Vem i hela tjocka släkten vill INTE ha Liten framme 24/7? ha,ha!  Morsan är partisk Deluxe. Med glimten i ögat, såklart!).

Ja, sen klistrade jag bara fast det på kartongen, fäste en öggla av en bit jutesnöre,med lack och stämpel. Och skrev en hälsning, från Familjen L. IMG_3086

Hur det blev till slut?
IMG_3093_wm

Så här!

Med bild på den gulligaste tomtenissen jag kan tänka mig. En bild som togs sent i höstas, hemma hos mina päron. Det var inte alls tänkt att det skulle bli julkortsfotning där och då, men så föll det sig bara så. Den där röda luvan låg helt plötsligt framme och jag satte den på den nyvakna bäbisen, med rödblommiga kinder. Och tada! Dom vackraste bilderna, är dom man lyckats fånga där i stunden, tycker jag.

IMG_3100_wm

Vill du veta det tråkiga i kråksången?

– varendaste stämpel verkar ha pajat i posten. Spruckit och lämnat ett rött smul i varje kuvert. Såklart. Det hade jag ju kanske kunnat räkna ut innan.

 Negativt? Tänker jag materiellt och trångsynt, så är det såklart urtråkigt när man lagt ner tid och kraft, i slutspurtsvecka och allt, på att få någonting så bra som möjligt.

Positivt? Heela stämpeln är inte paj, den är kvar så pass att korten sitter fast i snöret. Och! Det äär ju bara materiella, världsliga ting. Det hade ju kunnat varit så mycket värre. Med en lite pappersbit kan man dessutom putsa bort det röda smulet. 

Och tomtenissen, han är precis lika fin i alla fall. 

Så det var det, det. Årets Julkort!

Kram/lillafrun