29012015-IMG_6491
Som det har snöat idag, alltså.

Dagen började med att jag piffade mig i människokläder och vaknade till liv genom den snöiga promenaden till skolan. Jag lovar att jag hade dunjackan på mig då…

Väl där hade jag världens absolut roligaste pianolektion, någonsin. Jag var lyrisk. Har nog aldrig skrattat så mycket under en lektion. Glad i hågen gick jag hem, hög på livet, och möttes av en unge som verkade i samma feeling som morsan. Han har dessutom funnit ett partytrick i att fake-skratta, helt hysteriskt. Det låter småroligt, om jag säger så. När han kastar huvudet bakåt, visar sina två stora över-gaddar och pressar fram ett skratt likt en stor gubbe, som är proppmätt och klappar sig om magen.

Vi gav oss ut med vagnen. En främmande, vänlig man med gullig hund erbjöd sig att hjälpa till att lyfta vagnen över snövallen som blivit från vår baltansida. Att få hjälp, bara sådär, sånt är fint och kan göra vilken dag som helst förgylld. Sen följde en promenad på precis-nyplogade gångvägar. Lyx!! Liten sov och morsan-lunchen kunde sedan intas i absolut lugn och ro. Också lyx.

Sen har här fejjats. Vädrats, bäddats rent, städats, tvättats och strukits. Puh. Lyan doftar nu fräscht och ser helg-längtande ut.

29012015-IMG_6522

Nånstans mitt bland allt det där, har vi även varit en sväng till leksaksaffären. Köpte bland annat presenter till Litens polare som precis fyllt ett år. Idag hade jag kunnat gå hur bananas som helst, var på köpeshumör liksom. Men jag lyckades hejda mig något sånär. Tur.

I julas var jag dum och sa nämen, vi har ju en pulka hemma hos mormor och morfar, är det inte onödigt att köpa ännu en? när Litens farmor och farfar ville köpa en pulka. Dumt av mig. Vi behöver ju en pulka här också. Så idag fick han en utav morsan. Vi premiäråkte från bilen till lyan och det var succé. Vi är båda mycket förtjusta i färgen också.

Så fick han en sak till.

29012015-IMG_6531

Alltså, jag dog söthetsdöden när jag såg den här boken. Så galet söt och så handlar den om Bu och Bä som är i städtagen. Alltså… mer Emmeli än såhär blir det inte!29012015-IMG_6530

”Bra med dammsugare”, tycker Bu. 

Ja, jag vet inte. Men vissa dagar har man bara rätt glasögon på sig. Sånadär positiva, så att allt som händer känns gott och man ser och tar emot på ett skönt sätt. Och rycker på axlarna åt dom där betydelselösa motgångarna och känner tacksamhet över livet, i stort och smått.

En annan dag kanske jag hade svurit över att jag faktiskt hann fastna och nästan välta med vagnen, eftersom det kommit så mycket snö och jag var otillräcklig att lyfta vagnen själv. Jag hade också kunnat vresat över att köksmattan plötsligt badade i kaffe (igen) och att någon skulle plocka blommorna i vardagsrummet och hela blomvasen med äckelvatten spilldes ut, över duk och kista och ryamatta. Det fanns ju liksom redan nog på att-göra-listan. Så skulle jag också kunnat total-lessna på mina händer som är fulla i sprickor och det-är-för-att-du-ständigt-har-händerna-i-blöt-eksem, som svider så fort jag är i vatten. Sen var det förstås rysligt ledsamt att vi inte kunde ge oss iväg ikväll och gratta lilla ett-åringen, det snöar helt enkelt för mycket och är dåligt före och står still på E4-an.

Tur i oturen var ju ändå att vi blev varnade innan vi gav oss ut själva, att det slapp hända oss någon olycka och att vi istället kan ses en annan dag.

Ja. Det är ju inte var dag man lyckas ha dom där braiga glajjorna på sig. Men ibland, så! Idag var en sån dag.

Sen är jag nog en obotlig optimist också, som förblindat tycker att det oftast är väldigt bra, så länge det verkligen inte händer något som är hemskt, på riktigt. Jag älskar att känna tacksamhet och gör det mycket, gärna och ofta. För stora och små ting. Men jag är också människa som vem som helst, som ibland inte orkar och muttrar över petitesser.

En sån fin dag. Inte märkvärdig på något storslaget vis, du vet. Men för mig, har det varit en märkvärdig dag.

Hoppas, hoppas att Du också haft en härlig dag!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4