24022015-IMG_8474

Vi höll på att somna i degbyttan igår, alltså.

Bilderna ni såg igår, när degen nästan jäst över, hade avsaknaden av två timmars jäsning. Ni kan ju tänka er hur det såg ut, när det var färdigjäst. Det skulle bli bröd, det förstod vi. 
24022015-IMG_8514

Mannen var så idog. Sådär som han är. Metodiskt, arbetade han sig fram, plåt för plåt. Vi hjälptes åt, allihopa. På var våra vis.. 24022015-IMG_8511Minimannen, numera även kallad Guldlock (!), satt på köksgolvet, nybadad och iklädd pyjamas, och envägskommunicerade med assistenten.

Det var riktig tomteverskadsfeeling på hela kvällen. Vi bosatte oss liksom i köket, där det var varmt och gott och där kaffet snabbt kunde fyllas på och där ugnen minsann fick veta vad den gick för. 24022015-IMG_8484Och jag njöt så, av att vi pysslade på alla tre, tillsammans. Jag och Liten tappade dock tålamodet efter en stund. Inte mannen. Men vi. Precis, Minimannen är inte baaara, bara lik sin far!

Så vi hämtade storkudden och dunsade ner oss med en bok. Bäbisen la sig med benen i kors, som han alltid gör och så plöjde vi Pettson. Om och om och om igen. Kortversionen, alltså. Den, där man bara pekar på Pettson och Findus och sedan bläddrar vidare… ja, såklart. Annars hinner det ju börja växa mossa på en, om man ska läsa alla ord som står….

24022015-IMG_8547

Morsan var ju också nybadad, därav morgonrocksutstyrseln. Det var cirkus 250 grader i köket och vi höll på att kläckas alla tre. Ugnen jobbade på allt den orkade, vi hade dessutom ljus tända och fönsterrutorna immande igen. Vissa blev alldeles ohyggligt trötta och la sig till slut på köksmattan, det var det enda rätta… 24022015-IMG_8554

Efter att ha fått provsmaka en brödbit, gick Liten sedan och knöt sig. Och efter flera timmar av gräddande, var allt bröd klart.
24022015-IMG_8557

Det blev så vansinnigt mycket bröd. Jag och M stod och skrattade åt oss själva.

Och till sist, när allt var bortdiskat, allt bröd låg på gallret och svalnade, ugnen hade tystnat och ljusen nästan brunnit ut. Då, kvällsfikade vi.  Nybakt bröd, halvsmält smör och ost. Och iskall mjölk till. Så himla, himla gott.
24022015-IMG_8559

Timmar som dom där, är livskvalité för mig.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4