13122016-img_1577

Luciamorgon;

Med grusiga ögon, tända ljus, en storgäspande bäbis som tyckte hon blev väckt på tok för tidigt. Hennes Storebror likaså. Frukost i Salen, framför Julkalendern. Med en familjemedlem som förvandlats till Jordens Sötaste Pepparkaksgubbe. Med hatt och allt.

Hela gänget packade vi sedan in oss i bilen, åkte mot Föris och möttes av små tomtenissar, lucior i klunga, en söt lussekattminimänniska och rara Fröknar med glitter i hår. Så samlades vi allihopa och firade luciamorgon tillsammans i den tiogradiga kylan. Mitt och mannens hjärta blev två blöta fläckar, när Minimannen tog sin lillvän som han håller så kär, i handen. Ställde sig där, längst fram och sjöng och gjorde de sötaste rörelser vi sett. Sekund 120, hade jag sedan en vän i mitt knä som istället stod och kunde alla sånger från sidan. Vår fina pojke, alltså. Så stolta över honom att det inte är klokt.

13122016-img_1558
13122016-img_1563 13122016-img_1561

Stolt lämnade han över burken som vi förberett hemma. Den som var fylld av det hemkokta godiset. Och så den där lappen med några ”God-Jul-tack-hejja-å-vad-ni-är-bra”-ord till Fröknarna.13122016-img_1564Sen hojtade han God Jul! och drog gladeligen hem igen. För Jullov! Och jag kan inte tänka mig lyxigare, än att få vara hemma och julemysa, pyssla och Julaftonslängta tillsammans med Minimannen och Juniflickan, och dessutom med den där skäggige som vi har lyxigt många tillsammansdagar med här i jul.

Luciamorgon och Jullovsstartande, alltså. Håhå, så fint!

Önskar er en fin Lucia!

Lillafrun