05042017-IMG_7311

God torsdag!

Jag får ofta frågor vad och hur jag tränar. Hur ett pass kan se ut. Och så vidare.

I kategorin ”Tips på träningspass” finns en drös pass, av slag som är precis så som jag tränar. Kika där också, vettja! Kort och gott; högintensiv intervallträning är mestadels min träningsmelodi. Blandat med löpturer av olika längd och intensitet. En vanlig springtur eller intervaller i nån grisig backe, kan vara två olika typer av spring. Och är jag här hemma, inne eller ute, så blir det olika styrke- och pulsbaserade pass. Med hjälp utav olika timrar. Som till exempel tabata-timern. Eller ett alldeles vanligt hederligt styrkepass där jag räknar repetitioner och set och inte har tidspress på samma sätt som med ta-tid-klocka. Variation, det gillar jag. Allsidigt, är ett annat ord.

Och! Viktigt!

-Det ska vara roligt att träna. Det ska det. Faktiskt.

Okej. Jag vet dom där orden ”är det roligt, tränar du inte tillräckligt hårt” och bla bla bla. Men ALLA tycker ju faktiskt inte om att träna så man känner kräkan i munnen. Huvudsaken är att man rör på sig och låter hjärtat jobba. All träning som blir av, är BRA träning. KOM IHÅG DET!

Nu råkar jag vara en sån som älskar att springa skiten ur mig och liksom blir taggad av det. Taggad av den där känslan att nu orkar jag inte en armhävning till, så då gör jag fyra till…. men det där behöver inte på något sätt vara det rätta. I N T E ALLS.

Man ska träna det man känner att ”det här mår jag bra utav, det här kommer jag tycka om att köra några gånger i veckan, varje vecka, för en stark och hållbar kropp. På mitt sätt. På mitt sätt. På mitt sätt. Det JAG mår bra utav”.

Så tänker jag.

Och jag känner mig skitstark och nöjd. Älskar att jag klockan fyra på morgonen när storbarnet plötsligt ropar jag-måste-kissa, mamma!!! , kan springa upp, genom huset, med barnen på varsin arm utan att tycka det är det minsta jobbigt. Skotta snö och bära matkassar, brottas med spånsugar och hoppa med skrattande klängungar på kroppen, det går liksom också precis hur bra som helst. Och det är ju det jag är ute efter;

-ett välmående jag, med en inifrån-och-ut-stark mammakropp!

05042017-IMG_7313

Igår var det onsdag och i vanlig ordning mötte jag upp min Storan för Onsdagsgympa! 

Jag tänkte dela med mig av gårdagens pass, som jag döpte till, ja just det;

….Vårpepp!

7 stycken tabatablock totalt. 28 minuter effektivt arbete, mao. Kort och intensivt ska det vara! Passar en småbarnsmorsa ypperligt!

(En tabata= 20 sek arbete följt av 10 sekunders vila. Detta sker 8 gånger. Och därmed, efter 4 minuter, är 1 tabataintervall gjord!) 

  1. Step up på stepbräda (funkar lika skitbra i trappa)
  2. Hantellyft till sidan
  3. Knöböjshopp med vikt (du håller valfri vikt, nära kroppen, under tiden du studsar runt!)
  4. Axelpressar
  5. Kettlebellsvingar
  6. Lårlcurl på boll
  7. Löpning i planka

05042017-IMG_7308

En härligt helkroppspass! Juniflickan hjälpte mamman att plocka undan sedan. Gullhjärtat!

Hoppas ni har en god torsdag!

 

 

-Och lycka till med eran hopp-och-lek!

Lillafrun