07062017-IMG_1058Å.

Vilken kväll. Vilken daag, förresten. Helt underbar. Sommar! Måste man gå och lägga sig överhuvudtaget?

Ikväll är en sån där makalös junikväll som man liksom aldrig vill säga hejdå till. Älskar att komma in alldeles fylld av friskluft och jordig om händerna. Som balsam för lilla själen, ju. Så klyschigt som det är sant.

Det doftar sommar vart än man vänder näsan. Hägg. Liljekonvaljer. Koskit. Och så har syrénerna börjat slå ut. Och äppelblommorna. Njutbart är ett litet ord i sammanhanget.

Men nä. Man måste sova lite har jag hört. Fast inte riktigt än. Nattafika med den där skäggige som också är på väg in nu, först. En stund att andas på sofflocket i köket. Vila innan sömnen en pyttestund. Prata, drömma och planera. Bland det mysigaste  vi vet. Och sen liksom somna innan man ens nuddat kudden. Med en Storebror i sin gulliga Nils Karlsson Pyssling-säng och Lillan ihopkrupen som en liten groda i hennes spälsäng. Sådär sövande snusande båda två.

Livet är allt bra fint alltså. 

Lillafrun