24012018-IMG_0940Precis så.

Här kommer ännu ett Gympapass till er.

Denna gång med fria vikter och en kettlebell som redskap. Har du inget av det, se ej begränsningarna, utan möjligheterna. Hitta på andra övningar, alltid finns ju kroppens vikt och väntar…!

Gympatime!

Uppvärmning 5-10 minuter.

Jag hade först skottat i en timme här och kände mig mer än uppvärmd. Men småjoggade och stod på mattan för höga knän, om vartannat också. Även här; använd fantasin. Har du kids med; spring runt i huset tillsammans, skutta, hoppa, röööör på er! Bli varm och mjuk i kroppen. Bra musik till är typ ett måste, såklart!

Därefter har passet två delar. En för underkroppen och en för överkroppen. 

Underkropp:

  1. Mät ut en sträcka där du hinner ta 10-15 långa utfallssteg enkel väg. Välj vilken nivå du vill lägga passet på; använd den braiga kroppen, eller både den och ett par hantlar i valfri vikt. Jag valde en vikt där jag efter tio steg var slut. Och där vägen tillbaka till start, kändes ”åhåjaja”. Sammanlagt går du alltså 20-30 utfallssteg innan du är på start igen. 
  2. Utfallsstegen direkt följda av 15 kettlebellsvingar. 
  3. Pusta ut lite.
  4. Gör detta block 3-5 gånger. Du bestämmer nivå!

Alltså; 20-30 utfallssteg följt av 15 kettlebellsvingar. Gånger 3-5 varv! 

Som final på denna underkropp och pulsdel;

Slå på din tabatatimer och kör ett helt block med M-hopp och benen är sådär härligt möra, jag lovar! (I det HÄR passet ser ni en bild på när jag gör M-hopp. Välj själv om du gör det på step-bräda eller direkt på mattan!)

Överkropp: (Tre tabatablock)

  1. Axelpressar
  2. Tricepspressar
  3. Valfri coreövning. Jag gjorde Russian twist här igår. Rak planka, fällkniven, löpning i planka, vandrande planka.. är andra tips!

 

Avsluta passet med att pusta ut, andas långsamt. Och känn dig mer än nöjd! 

Lycka till! 

 

Lillafrun