Det är första dagarna i augusti och vi lever Sommarliv.

Kvavt, prick huur fuktigt som helst och såå himmelens varmt. Vi spikar, målar, äter glass. Hänger med kusiner, både till barnen och mannen. Fikar och äter tillsammans med älskade, här hemma på vår Veranda. Susar iväg på loppis. Och gör finfina fynd! Titta här, liksom!

Sommartäcket. I älsklingsfärger. Blått och grönt. Må-bra-färger. 90 grader, minst en svängom i tvättmaskinen, sen är det bara dags att slänga det på gräsmattan och lägga sig där. Eller dra det över sig när sommarkvällarna börjar bli svalare… Är så glad i mina gladblommor. Zinniorna från dom där små fröna vi petade ner i våras.

Och titta där; finaste kristallvasen.

Vasen, tillsammans med ett litet spretigt blomsterfång från trädgården, blev en ypperlig 20-årspresent till vår älskade J, Juniflickans Gudmor, min systerdotter, som fyllde år igår. På önskelistan stod ett kubbspel också, så det hade vi förstås ordnat också. Det var en så himmelens fin kväll. Alltid så härligt där i Mäjadalen. Så gott kalas, på alla sätt! … och mitt lag vann kubben…hujedamig sån tur!

Sommarliv. Älskar, älskar, älskar. Och att fynda på loppis är bland det bästa jag vet. Särskilt när fynden till och med bli kalasfina!

Ny dag nu. Och det där kvava känns förbi. I alla fall just nu. Luften är så, så god att andas.

 

Ha en fin fredag alla ni!

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4