(Inlägget innehåller reklamlänkar)

Ni önskade veta hur barnens vinterstassar ser ut inför den vankande kylan,

-Såklart ni kan få det!

Än är den inte här, kylan. Bara tittat förbi någon gång. Så just nu är det fortfarande mest fleecefodrade regnkläder och fodrade gummistövlar som är det bästa dessa blöta novemberdagar! Men vid kyliga vinterdagar…

-Vinterstassarna!

Som alltid, är det Lager-på-lager-principen, som gäller.

Ulligt närmast kroppen. På både stora och små, som ni ser.

Den HÄR ullfrottéoverallen har Lillebror.

Juni, har samma fast i BYXA och TRÖJA.

Och detta set har Storebror; TRÖJA, BYXOR.

Storebror kör för första vintern i sitt liv nu täckbyxa och jacka, istället för overall.

Vi får se vad vi kommer tycka om det. Storebror är en hejjare på att klä sig som ni ser, så jag tror det kommer gå som hejsan. I bild har täckt sitt tunna underställ med mjuk tröja och sedan dragit på sig täckisarna.

Som ett varmare mellanlager används antingen fleecedressar eller en varm farmorstickad tröja.

Där i suddiga bakgrunden ligger en bäbis och jobbar med Livets Största Mission just nu; att vända sig från rygg till mage. Har man lyckats en gång, vill man ju igen och igen, säger B!

Där ser ni Junis overall på vänstra kroken, Storebrorsärvd och i år i bra storlek jämfört med förra året när den var liite föör stor. Den HÄR overallen, årets modell, motsvarar Junis overall.

Ett tips är att köpa vinterkläder på våren, det gjorde jag i år. Hann knycka Storebrors set till halva priset. High five Emmeli! på den! Den HÄR jackan och hängselbralla är vad som är precis likadant, bara annan färg… och svidigare pris.

Och så ser ni stora korgen med mössor, sockar och handskar som barnen använder dagligen.

Hestra har dom bästa vinterhandskarna, tycker vi. Den HÄR varianten har småttingarna och det klagas aldrig på kalla händer trots norrlandsvintrar.

Stickesockar!

Mössor, har barnen lite olika varianter beroende på hur kallt det är. Men för Det Riktiga Vintervädret har storasyskonen varsin sån HÄR variant. Den HÄR finns också i mössförrådet och är mycket välanvänd.

Bertil har sin storasysterärvda ljusrosa dröm till overall, men dyker ju oftast ner i sin Voksipåse och slumrar gott.. iklädd bara vanliga kläder och ulloverall och Ullfrottémössa … kanske en fleece (finns HÄR) om det är en drös kallgrader ute.

Mitt bästa hålla-bäbisen-varm-om-vintern-tips; investera i en voksipåse. Det är så värt varenda krona. Nu används våran till tredje barnet och är lika bra till Lillebror som den var till S. 

När B åker springvagn, går ej där att ha någon voksipåse. Då blir det varmare klätt. Som overall och den HÄR mössan till exempel.

Kavat på fötterna sedan. Beprövat. Och vi är alltid nöjda.

Storebror fick precis samma modell som han hade förra året, bara större storlek. Så smidiga och varma. HÄR hittar ni Storebrors dojja. Juni får i vinter hoppa i ett par Storebrorsärvda, som jag inte tror går att få tag på längre? Hittar dom i alla fall inte. Synd i såna fall. Men DESSA hade Juni förra vintern och dom rekommenderar jag varmt också. En klassiker.

Det här med vinterkläder är sannerligen en typ av rån. Men vi har gjort så, att vi köper kvalité, hållbara grejer som sedan ärvs och ärvs och ärvs. Funkar prima än så länge! Kan förstås bli kinkigare ju äldre barnet blir och nöter kläder på ett annat sätt än om man är till exempel två år. Ta tipset också, att kika på våren när bra-saker reas ut!

Ok. Vinterstassarna. Lager på lager. Ull, fleece, farmorstickat och varma täckisar. Det är så vi jobbar här på Drömgården när vi rustar oss för vinterväder!

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4