Ett utav senaste veckornas pyssel, har varit att förälska oss i den väldigt enkla lilla odlingen av ärtskott.

Juniflickan är nu ärskottsodlarproffs! Nedan får ni den lilla enkla beskrivningen.

Odla ärtskott!

 

-Blötlägg en näve ekologiska gula ärtor och låt ligga i blöt i 24 timmar

-Välj ut en skål/kruka/glasburk du vill odla i, och fyll den med jord

-Strössla ut ärtorna. Alldeles perfekt syssla för en pysslig tvååring

-Stänk på lite vatten och ställ alltsammans ljust, i en fönstersmyg eller så. För extra växthuseffekt, drar du lite plastfolie ovan odlingen, första dagarna. Glöm inte att picka hål i plasten bara, så syre kan komma in.

-Se till att skvätta på vatten så ärtorna håller sig fuktiga

-Efter några dagar börjar ärtorna få små, små gröna livsnippriga skott

-Efter cirka fjorton dagar har du så söta, krispiga ärtskott att skörda och knapra på. Som en försmak av sommar och dom solvarma sockerärterna.

-Klipp ner ärtskotten så du har några centimeter kvar, då kommer det nya söta ärtskott och du kan skörda i alla fall minst en gång till på samma skörd. 

 

Så himla enkelt. Så ohyggligt trevligt! Dessutom, så gott.

Mina barn sitter där uppe på köksbänken och tuggar i sig ärtskotten som dom är. Också så gott att stoppa i en sallad. Eller kanske lägga på en bit fröknäcke med en skiva god ost och några krispiga ärtskott? HÄR finns mitt recept på Fröknäcke.

 

Odla ärtskott!

-Det är Juniflickans och min uppmaning till er såhär i vårvintertider!

 

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4