Ett utav senaste veckornas pyssel, har varit att förälska oss i den väldigt enkla lilla odlingen av ärtskott.
Juniflickan är nu ärskottsodlarproffs! Nedan får ni den lilla enkla beskrivningen.
Odla ärtskott!
-Blötlägg en näve ekologiska gula ärtor och låt ligga i blöt i 24 timmar
-Välj ut en skål/kruka/glasburk du vill odla i, och fyll den med jord
-Strössla ut ärtorna. Alldeles perfekt syssla för en pysslig tvååring
-Stänk på lite vatten och ställ alltsammans ljust, i en fönstersmyg eller så. För extra växthuseffekt, drar du lite plastfolie ovan odlingen, första dagarna. Glöm inte att picka hål i plasten bara, så syre kan komma in.
-Se till att skvätta på vatten så ärtorna håller sig fuktiga
-Efter några dagar börjar ärtorna få små, små gröna livsnippriga skott
-Efter cirka fjorton dagar har du så söta, krispiga ärtskott att skörda och knapra på. Som en försmak av sommar och dom solvarma sockerärterna.
-Klipp ner ärtskotten så du har några centimeter kvar, då kommer det nya söta ärtskott och du kan skörda i alla fall minst en gång till på samma skörd.
Så himla enkelt. Så ohyggligt trevligt! Dessutom, så gott.
Mina barn sitter där uppe på köksbänken och tuggar i sig ärtskotten som dom är. Också så gott att stoppa i en sallad. Eller kanske lägga på en bit fröknäcke med en skiva god ost och några krispiga ärtskott? HÄR finns mitt recept på Fröknäcke.
Odla ärtskott!
-Det är Juniflickans och min uppmaning till er såhär i vårvintertider!
Blir det en ny kapselgarderob nu till våren 😉
Njaa det känns sådäär hållbart med en ny redan, men någon liten nykomling inför vår och sommar blir det nog! 😊Står mig annars så bra på min lilla kapselgarderob 😬