Jag får oändligt många frågor om vår syskonvagn.

Svarar gladeligen. Men tänkte, att nu gör jag ett inlägg där jag samlar ihop dom vanligaste frågorna, så finns det här i arkivet sedan. Till att börja med; Ja, ja, ja. Det här äär världens bästa barnvagn!

 

Vagnen heter Thule Chariot Sport2 Blue 

Finns att köpa på flera ställen, vi köpte våran på Babyproffsen i Örnsköldsvik.

När man är riktigt plutteliten, från en månads ålder. Då är ”Hängmatteinsatsen” ypperlig. Den hade vi för lillvännen B som ni ser ovan.

Vagnen har två säten där varje säte ställs för sig.

Vagnen är i grunden en cykelvagn, det är otroligt mysigt att sätta den bakom cykeln och susa iväg tillsammans. Här cyklar vi på älsklingsön Gotland.

Vagnen går även att förvandla till en pulka för skidåkning. Vi, använder vagnen främst till promenader och löpturer. Och har alltså köpt till det stora, stora hjulet fram. Det är annars två små, svängbara hjul som följer med vagnen, men att byta till det stora är liksom vad som gör hela vagnen till En Supervagn, tycker vi.

Vi tar oss fram överallt ju!

Över åkern och genom höga gräset.

Genom skogen……och ut på klipporna vid havet.

Genom svettiga springturen med sovande små, längs slingriga grusvägar och småguppig landsväg.

Vagnen har en handbroms som är himla bra att ha vid springturerna, i nedförsbackarna liksom.

Nätet är perfekt under sommaren, som flygfä-skydd.

Ett solskydd finns också.

Under kallare dagar, typ mitt i vintern. Eller under regniga dagar. Då är genomskinliga vind- och regnskyddet prima. Det gör att vagnen nästan blir lite som ett växthus,

… särskilt när småttingarna gärna sitter tätt, tätt ihop, så håller barnen sig så varma och gossiga där i. På sidorna om vagnen finns ventilationsluckor att öppna. Vagnen ventilerar även uppe i taket.

Våra barn är nu nyss fyllda fem år, snart tre år och snart ett år. Och hela hopen nyttjar denna vagn… ibland sitter Juniflickan på taket och pojkarna där i. Ser riktigt party ut!

 

Vi har haft vagnen i två år nu, sedan Juniflickan skulle byta från liggdel till sittdel. ”Någon” ville ju inte lyda sin man och köpa denna på direkten när vi fick familjens Lillasyster, utan jag ville ha en ”vanlig” syskonvagn först.. ”som man kan bädda myysigt för bäbisen tills den blivit lite större och ska sitta”… knasiga jag. Det var inte en ekonomiskt smart grej. Inte alls.

Så till alla er som tänker som jag (det kanske inte är en endaste en) och undrar om vagnen är tillräckligt gossig för en bebbe.. så svarar jag: ja!

Och på frågan om den här vagnen verkligen är värd alla sina kronor. Så svarar jag ja. Ja, ja, ja.

Världens bästa barnvagn… att kunna både gå, springa, cykla och skida med!

 

Har ni fler frågor så är det bara att fråga på!

 

Lillafrun

 

 

 

G-VMBJT57ZE4