-En endaste. Av alla vackra, väldoftande, lyckoframkallande, blommor. Skulle jag tipsa er om att så (går bra att både förså och strössla ut på friland när frosten dragit på riktigt) en endaste sommarblomma. Så skulle det bli…

-Rosenskäran.

Enkel, mörkt mörkt röd. Ljusa, rosafluffiga dubbla.

Den är så otroligt tacksam. Blommar i evighet. Från mitt i sommaren till nu och fram till frosten nypt den alldeles. Den är både så vacker i rabatterna och står sig bra inne. Dessa bilder är ju från alldeles nyss, så ni förstår; blomsterlycka i september här i norr!

Ett stycke nyplockat fång med lycka!

Det äär en omöjlighet att välja, egentligen. En endaste av ettårings-sommarblomster. Jag äälskar ju luktärterna. Praktvädden blev också magi. Men den som kräver minst men ändå levererar otroligt. Är definitivt rosenskäran.

Så du som tänker att ”nästa år ska jag tusan också prova att ordna mig egna sommarblommor”, satsa på minst en sorts Rosenskära.

Jag är väldans nära att börja sucka längtar-efter-er-redan-suckar, till mina blommor. Fast det är slösaktigt. Så istället njuter jag allt jag bara förmår!

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

Ps! Ser ni lilla ”knappen” med hjärtat, nedanför min underskrift ”Emmeli”?. Trycker ni på den knappen, så ser jag att ni gillar inlägget.. både som en pepp och hint till mig, vad ni gillar. Så glad om ni trycker, förstås! Ds.


Emmeli

G-VMBJT57ZE4