Nu gäller det. -Att fokusera rätt, menar jag.

För tusan så nattsvart det kändes igår med dom nya restriktionerna. Men nu tar vi oss samman och gör alla allt vi kan för att fokusera mot målet; att denna vedervärdiga pandemi ska backa, dra sin kos och världen kan pusta ut. Eller hur?

Om vi pausar från tänket på vad vi INTE får göra…. och istället tänker på allt vi fortfarande kan och får göra… då känns det lite bättre tycker jag.

Om jag går till mig själv, så gör du likadant, ok?

Vi KAN till exempel vältra oss i adventslängt och pyssel.

Det finns det inget som kan stoppa oss ifrån. Julbaka, skapa, lyssna på favoritmusik…. jag erkänner, nu har jag börjat lyssna på julmusik. Känns förträffligt!


Vi KAN gå en långpromenad med en kär vän eller familjemedlem i telefonen och ”ses”. FACETIME! Världens bästa grej. Jag och barnen ringer till MammaMormor och PappaMorfar, varje, varje dag.

Vi KAN ta en skogstur och plocka med oss skogsfynd hem till lyan att skapa något av. Att andas friskluft och tanka om så bara några minuters dagsljus, är viktigare än någonsin nu.

Vi KAN träna… hemmagympa är fantastiskt ju! Känner du dig inte motiverad att göra egna pass, finns det määngder av inspiration här på nätet. Drömgårdslivs höjdpunkter ”Motion” eller ”Gympapass” på instagram, där finner ni mina pass i filmformat till exempel. Jag gillar också ”Gympa med Sofia” på SVT.

Vi KAN också bara befria oss för ett slag, fantisera och DRÖMMA oss bort.. bortom den tryckande känslan som råder… svävar jag långt så tänker jag på ljuset som återvänder, solen som börjar värma igen, fröpåsarna som ligger på vänt…på odlingsbäddarna jag önskar skapa…

Och mycket mer KAN vi!

Framförallt, så hjälps vi åt nu. PEPPAR varandra att vara så noggranna vi kan i denna prövning. Inte ”pekpinnar” varandra och ”skäller”, utan hejjar på, skickar virtuella kramar och jobbar tillsammans. Mot målet. Ok?

Imorn ska ni få se vad jag pysslade av mina skogsfynd idag!

(Uppdatering.. ”imorn” blev ”en annan dag”.. gårdagen var ett enda krångel och dubbelknutande men jag visar er förstås en annan dag!)
Emmeli

G-VMBJT57ZE4