Idag hände det, tror jag?

Möjligt lite trögare än vanligt. Men idag, då kände jag hur Vinterdvalan i mig drog sin kos och energin har sprutat från morgon till kväll… sådär som den brukar börja göra kring denna tid på året. Björnmamman i mig har inte bara vaknat, utan också hunnit sträcka på sig långsamt, gnuggat gruset ur ögonen och nu, nuu är hon redo. Hej våren, välkommen när du vill! Oh nej, alla dagar kan inte var überpigga i alla fall, fortsätta nu framtill vintervilan tar vi igen, inte alls. Vila behöver vi alltid möta upp med. Men jag fullkomligt älskar energin som rusar i kroppen nu, att få vakna pigg och få somna tvärtrött till kvällen, efter en dag fylld av liv, ägnad åt det jag tycker är det allra, allra viktigaste just nu i livet. Som att baka morotsbröd och leta vårtecken med små hemmabarn och samla hela skocken, inklusive älskad MammaMormor, till det godaste mellisfikat vi kunde tänka oss idag.

Det är så lätt att hänga med i det kommersiella.. som i januari när det börjar spruta ut ”vårnyheter” i butikerna.. åhåhå, då har jag så långt kvar till någon vår i min kropp och knopp. Sånt skapar bara stress för våra inre, tänker jag. Lyssna på naturen istället, vetja!

Jag är så glad, att numer vara så himmelens obrydd i det där som susar runtomkring, och istället lyssna inåt. Följa årstidernas tempo, liksom.. för att det får mig att må allra bäst..

Du kanske tycker att jag låter alldeles hejdlös svamlig nu.. men minns du orden jag skrev, för ganska prick ett år sedan? Ni var många som läste dom och nu är ni många nya som hittat hit, så jag tänkte bara sända er dom, igen.

Jag tror på att; var sak har sin tid. var tid har sin charm. och uppgift. det gäller bara att våga lyssna. inåt.

Läs HÄR, vetja.. kanske förstår du hur jag menar?

Emmeli

G-VMBJT57ZE4