Nu tar vi och kikar på årets påskpyssel, tycker jag!

Påskhare av papper!

Du behöver:

  • Mönstrat papper eller någon härlig tapet
  • Sax
  • Penna (en blyerts och en tusch)
  • Linjal
  • Lim eller en limpistol

1) Ta ditt mönstrade papper och mät upp ca 15 strimlor som är 1 cm breda.

2) Påskharens kropp: Klipp till 4 st remsor, lägg dom som du ser på bilden ovan, med en liten limdutt mellan varje remsa så att dom sitter ihop.

3) Böj upp varje remsa och limma ihop dom, så det blir en liten boll.. titta här!

4. Påskharens huvud! Det gör du på precis samma vis som kroppen, men dessa fyra remsor du använder, klipper du av så att dom blir lite kortare och därmed formar en lite mindre boll.

5. Limma sedan ihop dina två bollar på varandra.

6) Klipp till en nos av annat papper, öron av samma papper som du använt till harens huvud och kropp, och ögon och tänder i vitt papper. Rita ögon med den svart tuschpennan.

8) Böj nederkanten på öronen, och limma fast dem på huvudet. Limma sedan fast ögon, tänder och sist nos.

Tada!

Så gulliga påskharar, visst?

Sen har vi förstås blåst och målat ägg. Så otroligt mysigt! Det går så väldans smidigt med denna mojäng som blåser ut ägget, lämnar det fräscht i byttan och sen kan man använda äggen utan att känna att det kanske innehåller lite sånt man inte vill ha där.. Nix, med denna mojäng, som finns på hobbyaffärer, går det enkelt, snabbt och blir fräscht på kuppen!

Vi använder oss av härliga hobbyfärger! Finns i pysselbutiker.

Guldstund!

Det här var väldans roligt, tycker alla och inte minst Lillebror.

Vi gör sedan ett hänge till äggen, tar en centimeterlång bit kraftig ståltråd som vi knyter en liten trådöggla om. Ståltråden petas in i hålet på ägget och lägger sig på tvären där inne, så trådögglan går att hänga med.. så här!

Sådärja!

Det var årets nygjorda påskpyssel, det! Vi fullkomligt älskar att pyssla tillsammans. Gör ni också det, tycker jag att ni ska unna er en god pysselstund under veckan.. små påskhararna var så roliga att göra och att måla ägg kommer nog för alltid förbli mitt favvopåskpyssel.. föör roligt!

Allt gott till er!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4